#ssd

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av Kingston
54

Quiz: Kingstons snabba SSD-quiz

Överföringshastigheter, anslutningar och protokoll är några aspekter i SSD-djungeln. Löser du alla frågor i Kingstons quiz?

22

Samsung lanserar 990 Pro – stannar kvar på PCI Express 4.0

Bolagets nya SSD-enhet slopar PCI Express 5.0, men utlovar kraftigt förbättrad prestanda och energieffektivitet mot föregångaren.

113

Snabbkoll: Har du mekanisk hårddisk i din primära dator?

Har du någon mekanisk hårddisk i din dator eller har du helt gått över till SSD-lagring?

39

Samsung 990 Pro med PCI Express 5.0 dyker upp i databas

Till hösten väntas det koreanska bolaget släppa lös nästa generations SSD-enheter för konsumenter, där paradnumret är högre överföringshastigheter tack vare PCI Express 5.0.

28

Studie visar att energisnåla SSD-enheter har större miljöpåverkan än hårddiskar

En energiintensiv produktionsfas kompenserar för det lägre effektuttaget SSD-enheter har vid drift, men studien förbiser och förenklar ett antal parametrar.

24

PCI Express 5.0-lagring demonstreras med Ryzen 7000 i testsystemet

Nästa generation lagringsenheter står precis utanför dörren. Phison demonstrerar prestandan med hjälp av nyheter på tre fronter.

38

Jonsbo svalkar SSD-enheter med 14 000 fläktvarv per minut

Varm M.2-lagring förpassas till historien när Jonsbo avtäcker en revolutionerande produkt, som kombinerar en vindtunnel och fläkt modell mindre.

66

Microsoft vill se övergång till SSD år 2023

Enligt Trendfocus uppmanar Microsoft datortillverkare att fasa ut mekaniska hårddiskar till alla datorer med Windows 11 senast år 2023.

35

Asus SSD-debut får specifikationer

Nu lyfter Asus på locket för bolagets första NVM Express-enhet, som har namnet ROG Strix SQ7 – en rapp historia med PCI Express 4.0.

14

Phison visar PCI Express 5.0-lagring som läser i 12 GB/s

Återigen är Phison snabba på bollen och presenterar nu den kontrollerkrets som kommer att användas för många tidiga PCI Express 5.0-lagringsenheter.

54

Kingston avtäcker framtiden – krypterad SSD-enhet med pekskärm

Toppen är inte nådd förrän en teknikpryl har inbyggd skärm. Nu presenterar Kingston VP80ES, som är ett säkert alternativ för att flytta data.

10

Intel publicerar nya säkerhetsråd som täcker 41 sårbarheter

Sårbarheterna omfattar en mängd olika produkter, inklusive processorer och Optane-baserade SSD-enheter, men Intel har uppdateringar för de flesta av de påverkade produkterna.

23

Asus visar upp sin första NVME-enhet

Asus har släppt en förhandstitt som visar en ny NVME-enhet som företaget väntas lansera under bolagets Boundless-evenemang senare i maj.

18

Samsung lanserar extern SSD med vatten- och stöttåligt skal

Samsung T7 Shield ska erbjuda höga överföringshastigheter samt ett gummibeklätt yttre med kapslingsklassningen IP65.

61

Elecgear M11 – en jetmotor till din SSD-enhet

Testlabbet får besök av en udda M.2-kylare från Elecgear, vilken utlovar betydligt lägre temperaturer än integrerade lösningar på moderkortet.