Syntetiskt test och ljudnivå

Syntetiska Tester

Jag testar kylarna med samma inställningar beskrivet i avsnitt tre, "Testsystem, metod och utförande".

Till synes presterar Arctic Freezer 34 Esports Duo bra ställt mot de andra modellerna. De ligger dock i underläge med endast en fläkt vardera medan dagens testexemplar är utrustad med två fläktar.

Ljudnivå

Ljudnivåer är egentligen bara min subjektiva uppfattning, ingen utrustning används. Tänk även på att om systemet monteras i en chassilåda kommer ljudnivåer påverkas av isolering och intern temperatur. Inget elektriskt oljud från motorerna hörs.

Vid vila är fläktarna tysta och vid belastning utan överklockning är fläktarna i mitt tycke helt acceptabla. Fläktarna har möjlighet att stängas av med en låg PWM-signal men det är inte alla moderkort som tillåter en hur låg PWM-signal som helst. En potentiell köpare bör ta en titt om just deras moderkort stödjer PWM-signaler som är lägre än fem procent för att kunna nyttja det semi-passiva läget.

När det kommer till den relativa ljudnivån vill jag säga att jag upplever ljudnivån som låg, men att tonen som genereras är lite högre än tidigare Arctic-modeller. Rent ljudmässigt upplevs de tidigare modellerna från Freezer 33-serien samt Pure Rock-kylaren i dagens test ha en behagligare ton på sitt oljud vid last.

Om jag går ett par meter bort eller placerar en bordsskiva mellan mig och den öppna testbänken försvinner oljudet i princip helt. Ljudnivån får godkänt men jag rekommenderar att stoppa kylaren i ett chassi under istället för ovanpå bordet.