Metod och testsystem

Systemet jag har tillgängligt för testet är mitt egna system. Då jag inte har samma komponenter som SweClockers redaktion så kan man inte jämföra mina tester med deras. Men jag har gjort så gott jag kan för att inte skapa någon flaskhals.

Då jag tror det är många som sitter med liknande hårdvara som mig så tror jag ändock att detta kommer bli ett ytterst intressant test för andra som vill veta om GTX 1070 kommer bli flaskhalsat av CPU. Systemet jag sitter med är inget mindre än det ni ser i tabellen här under.

Komponent

Modell

Processor

Intel i7 2700K @ 4 600Mhz

Moderkort

Gigabyte Z77X-D3H

Minnen

8GB G-Skill Ripjaws 1 600mhz

Nätaggregat

Corsair TX850

Skärm

BenQ 2411Z 144hz

Operativsystem

Windows 10

Som jag nämnt tidigare så körs alla tester med kortet i "OC Mode". Då kortet är utrustat med Turboboost 3.0-teknik har jag valt att värma upp det med programvaran Furmark för att få en så rättvis bild som möjligt av frekvenserna kortet kommer upp i med hjälp av tekniken.

Det är även värt att nämna att testerna är utförda med min egna dator, jag har således en hel del program installerade. Jag har dock stängt av så mycket som går före alla tester är gjorda, men operativsystemet är inte på något vis optimerat för benchmarking. Spelen och testen jag valt att testa kortet med ser ni i tabellen nedan.

Program

Beskrivning

3DMark Fire Strike

Futuremarks DirectX 11-test för högpresterande datorsystem.

3DMark Time Spy

Senaste testsviten från Futuremark som bjuder hårda tester i DirectX 12.

Unigine Valley

Senast ut från Unigine är Valley, även här med tunga DirectX 11-effekter och dedikerat testläge.

Furmark

Belastningstest, används i samband med överklockningen för att testa systemet stabilitet, men även som uppvärmning av grafikkortet för att ge en så rättvis bild som möjligt gällande turbofrekvenser i tester.

Battlefield 1

Svenskutvecklade AAA-titeln med Frostbite-motorn är en av de mer efterlängtade titlarna 2016.

Overwatch

Blizzards senaste FPS-shooter som ska vara anpassat för de mest avancerade gaming-systemen, men även äldre system