Microsoft Sidewinder X4

Namn

Sidewinder X4

Antal knappar

107

Specialknappar

16 st

Profiler

3 st

Makron

Ja

Storlek

48,2 x 19,2 x 2,4 centimeter (längd, bredd, höjd)

Sladdlängd

2 meter

Mjukvara

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X

Microsoft Sidewinder X4 kommer väl förpackad i en kartong som även innehåller drivrutin på CD-skiva samt en kort guide för installation.

Som med Razer Arctosa/Lycosa så blir vi positivt överraskade när vi ser att Microsoft har varit visa och kört standarduppsättning på tangenterna på X4. Trots att tangentbordet fysiskt är rätt stort känns det ändå nätt, men samtidigt stabilt. Det väger mer än något annat tangentbord i detta test. Vi ser ett gäng specialknappar som vi ska kika närmare på senare i artikeln.

F-knapparna på Sidewinder X4 är något plattare och smalare än vanliga tangentbord. Dessa tangenter har en rundning och är lite obekväma att trycka på i början. Det är även lite ovant att de är smalare än standardtangentbord. I övrigt kan man inte klaga på speciellt mycket. Handledsskyddet är mycket bekvämt och övriga tangenter sitter där de skall.

Tangentbordet har fyra stycken gummiplattor som fungerar som fötter. Det håller tangentbordet väldigt bra på plats så länge man inte har ett väldigt glatt underlag. Vi skulle kanske önskat att man kunde montera bort handledsskyddet om man inte gillar detta.

Benen höjer upp tangentbordet cirka 12 millimeter och gör att lutningen snarare lutar mot användaren, än standard vilket är ett par grader lutande bort mot användaren.

På tangentbordets vänstra sida sitter sex stycken specialknappar som vi skall konfigurera senare i artikeln. Dessa sticker bara ut någon millimeter från själva tangentbordet vilket gör att det är mindre chans att man råkar trycka på dem av misstag.

Sidewinder X4 lyser riktigt skarpt i mörkret och det är inga som helst problem att hitta rätt knappar.