Montering och sammanfattning

Cooler Master har lagt en del krut på att ge Silencio S600 ett gediget och påkostat yttre, vilket de även lyckas bra med. Mycket kan tillskrivas den välbyggda stålluckan, som utan en tillstymmelse av plast särskiljer sig från det vi är vana att se hos många andra chassin i det här segmentet. Kvalitetskänslan på insidan är dock inte riktigt på samma nivå, men kan ändå sammanfattas som bra.

cm_sl600-40.jpg
cm_sl600-41.jpg

Silencio S600 är ett förhållandevis stort miditowerchassi med dagens mått mätt, och därför finns det gott om utrymme att manövrera in komponenterna vid monteringsprocessen i huvudkammaren. Passformen på stommen kan anses ligga på en bra nivå samtidigt som det finns plats att montera både riktigt långa grafikkort samt tornkylare i den översta prestandaklassen.

Fokusområdet för modellen är knappast mängder av fläktplatser och monteringspunkter för radiatorer, men det finns ändå en respektabel potential att fylla ut chassit med mer ventilation – förutsatt då att man är beredd på att luftflödet reduceras till följd av luckan i framkant.

cm_sl600-36.jpg
cm_sl600-38.jpg

Medan huvudkammaren är rymlig kan detsamma inte riktigt sägas om utrymmet för kabeldragning på baksidan av moderkortsplåten. Spalten som finns att tillgå är som tidigare nämnts varierande mellan 18 och 26 mm, men då det inte finns något vettigt system att organisera och binda ihop kablarna hamnar dessa ofta mot den smalare delen, vilket gör det svårare att få på sidopanelen i slutändan.

cm_sl600-37.jpg
cm_sl600-39.jpg

Något annat som inte känns helt genomtänkt hos ett chassi i den här storleksklassen är det begränsade utrymmet för nätaggregat, vilket är en direkt konsekvens av att Cooler Master valt att använda sig av en fastnitad lagringsbur som inte går att flytta eller plocka ur. Det sistnämnda beslutet känns onekligen väldigt föråldrat och oflexibelt för ett chassi som släpps år 2019.

Sammanfattningsvis är det väl egentligen inget som är katastrofalt fel med Silencio S600, men samtidigt är det få saker som får det att sticka ut på dagens konkurrensutsatta chassimarknad. På den positiva sidan ser vi ett trevligt och välsvarvat yttre bygge, med god ljuddämpning och generöst med lagringsplatser.

På andra sidan myntet har vi ett ogenomtänkt system för kabeldragning, ett nästan fånigt svåråtkomligt dammfilter i botten och inte minst en fastnitad lagringsbur som begränsar valmöjligheterna av nätaggregat. Med en rekommenderad prislapp på 1 190 kronor känner vi helt enkelt att det finns roligare val på marknaden och därför blir det ingen utmärkelse till Cooler Master denna gång.

Fördelar

  • Bra kvalitetskänsla och passform

  • Goda lagringsmöjligheter för storleken

  • Lättarbetad huvudkammare

  • Smidig och vändbar lucka

  • Mycket bra ljuddämpning

Nackdelar

  • Ogenomtänkt system för kabeldragning

  • Begränsat utrymme för nätaggregat

  • Fastnitad lagringsbur

  • Svåråtkomligt dammfilter i botten

Pris vid publicering: 1 190 kronor
Lägsta pris: