Invändigt

DM1_Pro_inside-9.jpg

För att ta sig in i musen behövs det lossas på fyra skruvar, där samtliga finns under musens tre gliddynor. Dynorna är relativt styva och enkla att ta bort utan att deformera dem för mycket, något som bådar gott för återanvändning.

DM1_Pro_inside-10.jpg

När övre och undre kåporna är separerade så blottas det röda kretskortet, som för ovanlighetens skull inte sitter fastskruvat på bottenplattan utan kläms fast med hjälp av båda plastkåporna. Även kablarna för USB-sladden har en annorlunda fästanordning där den enkelt kläms fast mellan högra brytaren och rullhjulsbrytare.

DM1_Pro_inside-11.jpg

Placerad i mitten på hela kretskortet sitter den bekanta Pixart PMW 3360, med MCU från bolaget Holtek placerad tätt intill. Precis ovanför sensorn har Dream Machines placerat brytaren för DPI-knappen, något som vanligtvis sitter i den övre plastkåpan med ett eget kretskort.

DM1_Pro_inside-12.jpg
DM1_Pro_inside-13.jpg

På vänster sida om kretskortet sticker det upp två brytare för båda sidoknapparna med beteckningen MWK 14. Ljudet som dessa brytare producerar är betydligt dovare än det från Omron-brytarna, vilka har en resonans i det övre frekvensbandet. I bakkant av kretskortet sitter en av de två ljusdioderna, vilken även är synlig genom logotypen på konstruktionen.

DM1_Pro_inside-14.jpg

Höger- och vänsterklick är som vanligt utrustade med Omrons välkända D2FC-7-FN-brytare som kan hittas i majoriteten av dagens spelmöss. Dessa är certifierade upp till 20 miljoner knapptryck.

DM1_Pro_inside-15.jpg

Rullhjulet består av en mekanisk avkodare av ett okänt märke och har totalt 24 steg för ett helt varv. Brytaren för denna är placerad tätt intill den brytaren för musens högerklick, och kommer ifrån bekanta TTC.

DM1_Pro_inside-16.jpg

Med allt återigen på plats ser glidkuddarna i stort sett orörda ut, och kan återanvändas utan några irritationer på musmattan. Skulle det inträffa skickar Dream Machines med ett extra par fötter.