Test: Cinebench

cinebench.png

Egenskap

Värde

Titel

Cinebench R15

Utvecklare

Maxon

Syfte

Halvsyntetiskt renderingstest

Lanseringsdatum

2013-09-27

Systemkrav

Mjukvaran Cinebench testar processorns förmåga att rendera bilder, något som är viktigt för många som arbetar med modelleringar. Programmet ritar upp en förutbestämd scen som kan använda alla tillgängliga processorkärnor. Resultatet presenteras i form av ett poängtal.

Vi inleder testerna med bildrendering i Cinebench R15, där programmet i det första deltestet begränsas till att endast använda en tråd. Som synes i diagrammet ovan knips förstaplatserna av Intels Skylake-processorer Core i7-6700K samt 6600K, vilket är ett resultat av modellernas höga klockfrekvenser. Därefter radas samtliga Broadwell-E-processorer upp på rad, med sexkärniga Core i7-6850K i topp och det tiokärniga flaggskeppet Core i7-6950X i botten bland nykomlingarna.

När renderingen kan ta nytta av samtliga tillgängliga processortrådar är det ett riktigt imponerande scenario som målas upp av Broadwell-E. Särskilt imponerande är flaggskeppet Core i7-6950X, som med sina totalt tjugo tillgängliga trådar ror hem en riktig jordskredsseger mot den föregående toppmodellen Core i7-5960X. Likaså kan de resterande modellerna i famlijen utprestera sina föregångare i respektive segment – något som är ett resultat av högre klockfrekvenser i kombination med en mindre förbättring i antal utförda instruktioner per klockcykel.