Mjukvara

Corsair Utility Engine (CUE) är den gemensamma mjukvaran för samtliga spelinriktade produkter från bolaget och har sett en hel del förändringar under åren. Den ursprungliga versionen var oerhört komplext som då begränsade användarvänligheten för den stora massan, något som Corsair har rättat till med ett betydligt enklare gränssnitt.

Assaign.jpg
assign. button.JPG

Den inledande ruta handlar om varje enskilda knapp, deras funktion och framför allt vad som är möjligt att göra. Alla tillgängliga knappar går att programmera för att uppfylla ett helt annat syfte som att ändra DPI på musen, starta en nedräkning, förskriven textrad eller en hel drös av olika makrokombinationer.

light.jpg

Ljussättningen bland Corsairs tangentbord har inte varit en dans på rosor, då de till en början inte klarade av 16,8 miljoner färger som de marknadsfördes med kombinerat med en mjukvara gjord för kodare av kodare. Mycket har förbättrats både hårdvaru- och mjukvarumässigt sedan första rapporterna. CUE kommer med en hel del förprogrammerade effekter med möjlighet för mindre ändringar, och kan på så sätt ta del av hela färgspektrumet.

perf.jpg

Den sista av de tre inledande flikarna lägger fokus på aktivering och inaktivering av vissa knappar och kombinationer. Dessa handlar om Windows-knappen vilken även har en dedikerad knapp på tangentbordet, men även kombinationer som ALT+TAB eller ALT+F4 och är på så sätt inte vara störande under en spelsession.

action.jpg
macro.JPG

Corsair Utility Engine kommer med en uppsjö av olika knappfunktioner som bland annat innefattar en kraftfull makroeditor. Varje skapad marko hamnar i ett arkiv för användning vid andra tillfällen men även redigering i efterhand. Det finns gott om möjligheter att forma tangentbordet efter eget tycke, dock krävs det mycket tid och tålamod för att få grepp om alla funktioner i CUE.

Lighting-create.jpg
lighting-creation.JPG

Liknande tema fortsätter även för ljussättningen, som även den kan justeras per tangent och till ett specifikt mönster om så önskas. Även här finns det möjlighet att skapa otroligt avancerade skapelser för den som tar sig tiden att lära sig samt slutfölja programmeringen.

Device.jpg
Program.jpg
support.jpg

Sist men inte minst finns rent allmänna systeminställningar för tangentbordet. Dessa handlar om val av layout, vilken mediaspelare som är standard och huruvida mjukvaran ska ska startas i samband med datorn eller manuellt. I övrigt finns det stöd för uppdatering av CUE direkt i mjukvaran, samt diverse genvägar för bolagets supportsida och forum.