Sammanfattning

Jakten på den perfekta handkontrollen är ett minst sagt subjektivt äventyr, där undertecknad har bollat mellan otaliga modeller för att hitta något som både känns bra och samtidigt är anpassat för merparten av speltyperna på marknaden. Razers Wildcat har varit en intressant bekantskap att stifta de senaste veckorna, där både positiva och negativa aspekter har visat sig under spelandets gång.

razer_wildcat-19.jpg

Wildcat är en välbyggd handkontroll som på ett effektivt sätt implementerar lättillgängliga extraknappar, vilka efter en kort tids användande känns väldigt naturliga att använda i det dagliga spelandet. Till skillnad från paddlarna på Microsofts Elite-kontroll är dessa sällan i vägen och ger spelaren en möjlighet att alltid vara på sin vakt utan att låta tummarna vandra bort från spakarna.

Tyvärr genomsyras hela modellen av en likriktad fokus mot e-sport, vilket känns helt irrelevant för PC-spelare. Detta medför nackdelar som ett hopplöst dåligt styrkors, där detta knappt går att använda till annat än fps-spel. Därtill berövas vi från allt vad trådlöshet heter, vilket känns oerhört snålt och bakåsträvande på en handkontroll i den här prisklassen 2016.

I slutändan är det just prislappen som sätter den sista spiken i kistan för Razer Wildcat. För 1 400 kronor har modellen väldigt mycket att leva upp till, vilket den tyvärr inte gör, och i synnerhet när den jämförs mot den likvärdigt prissatta Elite-kontrollen från Microsoft. E-sportare på Xbox One kanske kan hitta någon behållning med Wildcat, men PC-spelare gör bäst i att kika på något annat.

Fördelar

  • Välbyggd

  • Lättillgängliga extraknappar

  • Enkel att programmera

Nackdelar

  • Hopplöst styrkors

  • Ej trådlös

  • Ljudkontroller funkar ej på PC

  • Priset

Pris vid publicering: 1 400 kronor
Lägsta pris: