Slutsats

Med 144 Hz uppdateringsfrekvens, G-Sync, obefintlig latens och minimala eftersläp är AOC G2460PG en utmärkt spelskärm för dig som vill hålla dig till den mer lättdrivna (och mindre dyrbara) pixelmatrisen om 1 920 × 1 080 pixlar. Spelupplevelsen är helt enkelt två tummar upp och skärmen håller vad den lovar.

AOC_G2460PG_extra_1.jpg

Modellen använder en TN-panel och där är det förstås begränsningar. Särskilt i fråga om vinklar. Det är heller inte planetens bästa TN-panel och bildkvaliteten är i bästa fall okej eller rimlig. Nu är AOC G2460PG ingen arbetsskärm, men den här lägre nivån bildkvalitet kan även märkas i spel som bygger på en omsorgsfull och genomtänkt grafikupplevelse. Det kan komma att upplevas som att det finns en strukturerad hinna över bilden från halvtonsmönster och även reflexfiltret.

Samtidigt som G2460PG, och de flesta TN-gamingskärmar i den här klassen, förtjänar kritik för dessa svagheter hos bildkvaliteten, är verkligheten också den att det inte finns många alternativ. Skärmar med AHVA-paneler som de mer kända Asus MG279Q och Acer XB270HU ger båda två till exempel mycket högre färg- och bildkvalitet. De fungerar för alla typer av skärmarbete samtidigt som de också klarar 144 Hz. Men den sortens skärmar finns endast för 2 560 × 1 440 pixlar vilket kräver kraftfullare grafikkort. Produkterna är också många tusenlappar dyrare.

Där är ändå AOC G2460PG en riktigt bra produkt när den används för vad den är tänkt att användas till – spel! Då är den kanske viktigaste egenskapen att spelupplevelsen också håller så hög upplevelse som den gör.

AOC G2460PG svarar mot förväntan med utmärkta spelegenskaper.

Fördelar

  • Obefintlig latens

  • Milda eftersläp

  • ULMB för extra skarpa rörelser

  • G-Sync

Nackdelar

  • Synligt halvtonsmönster

  • Betraktningsvinklarna

  • Menynavigering med tröga knappar

Pris vid publicering: 3 990 kronor
Lägsta pris: