Slutsats och sammanfattning

I SweClockers urspungliga recension av Geforce GTX 980 Ti imponerades vi av kortets skyhöga prestanda, där modellen trots sin nedskalade grafikprocessor låg hack i häl med den avsevärt dyrare storebrodern Geforce GTX Titan X. Samtidigt gav vi dock sugna entusiaster uppmaningen att vänta på partnertillverkarnas kort, som med all säkerhet skulle komma att erbjuda bättre kyllösningar och förhöjda klockfrekvenser i jämförelse med Nvidias referenskort.

IMG_9968.jpg

Med facit i hand kan vi backa upp våra tidigare råd med råge, där EVGA:s Geforce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ är ett utmärkt exempel på fördelarna med att vänta på partnertillverkarnas kort. I fokus ligger företagets vassa kyllösning ACX 2.0+ som fullkomligt utklassar Nvidias egna ångkammarkylare både när det kommer till ljudnivå och kylprestanda.

Därtill kommer modellen med en fabriksöverklockning på 10 procent, vilket kanske inte är skyhögt men dock fullt tillräckligt för att knuffa upp kortet ovanför det regerande flaggskeppet Geforce GTX Titan X. Våra egna överklockningsäventyr skvallrar även om att kortet har en del mer att ge för den som vågar sig på att pula med frekvenserna själv.

Sammanfattningsvis är EVGA:s Geforce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ inte det mest exotiska kortet på marknaden, då det fortfarande baseras på Nvidias referenskretskort. Detta vägs dock upp av ett en aggressiv prispunkt runt 7 890 kronor, där många återförsäljare dessutom väljer att gå in ännu hårdare och lägga sig endast någon enstaka hundralapp över referensmodellerna.

I kombination med företagets briljanta kyllösning och en trevlig prestandaknuff till följd av fabriksöverklockning är därför EVGA:s första bidrag till den växande Geforce GTX 980 Ti-uppställningen ett kort i toppklass.

EVGA Geforce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ är ett grafikkort i toppklass med tyst och effektiv kylning samt skyhög prestanda.

Fördelar:

  • Prestanda i toppklass

  • God effektivitet

  • Utmärkt kylare

  • Fabriksöverklockat

  • Lovande överklockningspotential

Nackdelar:

  • Inga nämnvärda

Pris vid publicering: 7 890 kronor
Lägsta pris: