Slutsats och sammanfattning

Färska Geforce GTX 960 lever kanske inte upp till allas förväntningar, men kretsen har trots det starka sidor i form av framför allt lågt effektuttag. Modeller i mellanklassen är dessutom alltid högvilt, vilket gör att partnertillverkarna är snabba att introducera egna varianter.

IMG_4963.jpg

Bland dessa finns Gainward med GTX 960 Phantom Goes Like Hell (GLH). Modellen kombinerar företagets välkända koncept med uppskruvade klockfrekvenser, och resultatet är generellt gott. Prestandan ligger i linje med andra GTX 960-varianter, vilket innebär tillräcklig kraft för 1080p-spelande.

Kylaren är fortsatt bra, med generellt lite oväsen, hyfsade temperaturer och löstagbara fläktar. Semipassiv drift saknas, men då ljudnivån vid vila trots allt är riktigt låg spelar det mindre roll.

Problemen med GTX 960 Phantom är snarast i linje med vad som skrevs när redaktionen recenserade storebror GTX 970. Modellen sticker helt enkelt inte ut jämfört med konkurrenterna, varken på prestanda- eller kylarfronten. Inga resultat är direkt katastrofala, men inte heller såpass bra att ögonbrynen lämnar normalposition.

Sammanfattningsvis gör det Gainward Geforce GTX 960 Phantom GLH till bokstavligt talat en modell i mängden. Grafikkortet är absolut inte dåligt, men till nuvarande prisnivå finns det helt enkelt mer intressanta alternativ.

Fördelar:

  • God effektivitet

  • Tyst drift

Nackdelar:

  • Tappar kraft i höga upplösningar

  • För prestandan hög prislapp

  • Visst spoltjut för testexemplaret

Cirkapris vid publicering: 2 500 kronor
Lägsta pris: