Överklockning

Våra erfarenheter när det kommer till överklockning av Radeon HD 7970 är minst sagt goda och då det nya "GHz Edition" i princip är ett fabriksöverklockat dito räknade vi inte med några konstigheter. Vi stötte dock på vissa problem när det kom till spänningsjustering av det nya kortet.

AMD:s grundspänning för Radeon HD 7970 GHz Edition är satt till 1,2 V (1,175 V för ursprungliga HD 7970) och i dagsläget finns det dessvärre ingen programvara som kan justera denna. Följande överklockningsresultat är därför utförda utan någon form av spänningsjustering men med Power Tune uppskruvad till sitt högsta tak.

oc.gif

Utan möjligheten att kunna justera kortets spänning slog vi i ett tak på GPU:n vid 1 150 MHz, en ökning på knappa 10 procent. Minnet hängde med upp till 6 400 MHz innan grafiska artifakter förstörde spelupplevelsen.

Sammanfattningsvis rörde det sig inte om några direkt upphetsande höjningar men resultaten var helt klart i linje med vad vi förväntade oss av ett Radeon HD 7970 med begränsad spänning.