Lagring: PCMark 7

Tillsammans med Virtu är Intel Smart Response Technology en av de stora nyheterna med styrkretsen Intel Z68. Tekniken kan kombinera prestanda från en SSD med kapaciteten hos en mekanisk hårddisk, något som åtminstone låter bra i teorin.

För att sätta Intel SRT på prov plågas systemet i olika konfigurationer med hjälp av det alldeles färska testprogrammet PCMark 7. Tekniken körs i "Maximized"-läget och testas dels med Intel 311 "Larson Creek" samt med OCZ Agility 2 40 GB och OCZ Vertex 2 120 GB. För den mekaniska lagringen står WD Velociraptor som hör till de allra snabbaste modellerna på marknaden.

I lagringssviten visar Intels SRT-teknik framfötterna. Trots att systemet inte fått någon möjlighet att "lära sig" ett användarmönster på förhand uppvisas riktigt fina siffror. Ett repetitivt användarmönster, till exempel en kontorsmaskin, i kombination med SRT bör vid vardagligt användande ge stora prestandafördelar.

Det bör också noteras att i testerna användes en ovanligt snabb hårddisk. För den som väljer en långsammare modell blir prestandavinsterna ännu större när SSD-enheten kan ta hand om de vanligast använda filerna.