Med träning och välplacerade penseldrag kan en färgpalett omvandlas till något vackert, men alla vet att de bästa konstverken skapas direkt med tangentbordet. Det handlar självklart om den högt aktade talangen att skapa ASCII-konst, som i årtionden förgyllt allt från terminalfönster till forum. Med en färsk tävling bjuder Komplett in SweClockers medlemmar till en kreativ kamp i tangentbordskonst.

Tävlingen är i allra högsta grad kopplad till årets upplaga av Geek Week, som går av stapeln den 25 september och 1 oktober. Geek Week blir en vecka fylld av nördiga aktiviteter som tävlingar, artiklar, en livesändning och prisfest i form av Bonanza. Kopplat till detta är tävlingsuppgiften att knåpa ihop en grymt nördig logotyp till Geek Week, med hjälp av ASCII.

Tävlingsvinster

Endast ett bidrag kan vinna tävlingen, men Komplett fyller ändå prispotten med tre priser. Vinnaren plockar hem ett uppgraderingspaket med AMD Ryzen 5 7600X, passande kylare och moderkort, samt 16 GB DDR5-minne. Totalt värde ligger på 7 590 kronor. Andrapristagaren får 2 TB snabb SSD-lagring, medan presentkort om 500 kronor tillfaller personen på bronsplats. Alla tre får därtill en stilig Komplett-T-shirt, som såklart är ovärderlig.

1222289 (1).png

Förstapris: Uppgraderingspaketet Komplett Upgrade 5 — 7600X

1201336.png

Andrapris: Kingston KC3000 2 TB

#

Pris

Värde

1

Komplett Upgrade 5 — 7600X:

  • AMD Ryzen 5 7600X

  • Asus TUF Gaming B650 Plus Wifi

  • Kingston Fury Beast RGB DDR5 5 200 MHz, 16 GB

  • Cooler Master ML240L V2 ARGB Komplett Edition

T-shirt

7 590 kronor

2

Kingston KC3000 2 TB
T-shirt

1 690 kronor

3

Presentkort
T-shirt

500 kronor

Var med och tävla!

Upplägget för tävlingen är mycket enkelt och går som nämnt ut på att uppfinna en logotyp för Komplett Geek Week, med ASCII som konstnärsmaterial. Med i konstverket ska en stilig "Geek Week"-del finnas med, men även Kompletts logotyp — inklusive den klassiska lådan. Plocka fram ditt vassaste textverktyg och börja knåpa!

Alla bidrag lämnas genom artikelns tillhörande kommentarstråd och det är tillåtet att lämna flera bidrag.

Tävlingen pågår till och med den 13 augusti. En jury bestående av representanter från arrangörerna utser ett antal vassa bidrag som SweClockers medlemmar röstar om. Vinnarna kontaktas via forumets system för privata meddelanden (PM). Lycka till!

Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

  • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

  • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

  • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

  • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingsvinster

  • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

  • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

  • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller värderingar, i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller som SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Tillstånd och rättigheter

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Den tävlande garanterar att denne själv har skapat tävlingsbidraget. Varje tävlande ansvarar själv för alla bilder som denne laddar upp samt att det finns erforderliga rättigheter, tillstånd och medgivanden till uppladdning på SweClockers samt till SweClockers användning av bilderna.

Föreställer bilderna exempelvis personer skall deras tillstånd till publicering ha inhämtats av den tävlande. SweClockers avråder tävlande från att ladda upp bilder till vilka de inte har samtliga rättigheter, tillstånd och medgivanden.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.