Intels kommande arkitektur Nehalem är hösten och vinterns stora nyhet i processorvärlden. Den första familjen processorer som kommer att bygga på den nya arkitekturen kallas för Bloomfield. Denna processor placeras i samma värstingsegment som dagens Core 2 Extreme.

Nu har flera bilder läckt ut på ett moderkort för Intels nya processorer. Det är den kända överklockaren "OnePageBook" som står för de censurerade fotografierna. Nu kan SweClockers avslöja detaljerna.

Fotografierna föreställer ett nytt moderkort i Asus kommande P6-serie. Eftersom det handlar om Bloomfield baseras moderkortet på styrkretsen Intel X58, vilket betyder totalt 32 stycken PCI-Express-kanaler för upp till tre grafikkort i Crossfire (16-8-8). Tvärtemot vad tidigare uppgifter gjort gällande saknas stöd för SLI.

Asus nya moderkort är utrustat med 16 fasers strömförsörjning för processorn. Ytterligare tre faser används till minnena och två till nordbryggan. Givetvis finns det plats för hela sex minnesmoduler (DDR3) uppdelat på tre kanaler.

Asus planerar att lansera de nya moderkorten i september.