Finansjätten Fidelity, som äger en del av X, har räknat ut att bolaget är värt 71,5 procent mindre än de 44 miljarder dollar som plattformen köptes för. Alltså en fjärdedel av det ursprungliga värdet. Vid Fidelitys senaste beräkning i oktober sa firman att X hade tappat 65 procent. Som minoritetsägare vet Fidelity inte säkert mer än andra aktieägare och andra kan värdera sina X-innehav olika.

Elon Musk köpte dåvarande Twitter för 44 miljarder dollar i oktober 2022. Den fortsatta värdeminskningen kommer efter ett par månader då Elon Musk bland annat i en direktsänd intervju med New York Times i november sade att annonsörer som bojkottar X kan ”dra åt helvete”,

Konkurrenterna Metas och Snapchats aktier steg med 4,9 respektive 38,2 procent i november. Metas X-utmanare Threads väntades ha 23,7 miljoner användare i slutet av 2023, jämfört med X 56,1 miljoner, enligt Insider Intelligence. Threads lanserades 14 december i EU. Totalt bor det 448 miljoner människor inom EU som X och Threads nu kommer att fajtas om.

Instagram-chefen Adam Mosseri har skyllt den sena lanseringen av Threads i EU på ”komplexiteten med att följa några av de lagar som träder i kraft nästa år”. Även om han inte specifikt namngav det åsyftade han sannolikt EU:s förordning om digitala marknader, som ska reglera marknaden för bland annat sociala medier.