I början av november hittade Pavel Djundik på Steam DB tecken på att Steam får en funktion för att dölja enstaka spel i biblioteket från vänner. Nu har den funktionen släppts i en öppen betaversion av Steam, skriver Valve.

Spel som märks som privata syns bara för ägaren. Vänner på Steam kan inte se spelet varken i ägarens delade bibliotek, i användarstatusen (där det annars kan stå vilket spel någon just nu spelar), i listor över hur länge spelare har spelat olika spel eller i spelaktivitet. Syftet är att användare ska kunna dela sina bibliotek och spelstatus med vännerna samtidigt som de kan hemlighålla vissa spel de äger och spelar.

Användare kan ändra status på spel i biblioteket som väntat, men också från sin spellista på webben och – vilket de tidigare uppgifterna missade – direkt i butiken. När ett spel har lagts i kundvagnen kan användaren sedan tidigare välja mellan att lägga till spelet i sitt eget bibliotek eller ge bort det som gåva, men nu tillkommer ett tredje alternativ: I egna biblioteket märkt som privat.