Nästa års CES-mässa ser ut att bli en riktig fest för den som är på jakt efter en högupplöst OLED-skärm i nättare storlek. Hittills har Samsung Display avtäckt en ny QD-OLED-panel på 32 tum, kapabel till 4K UHD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 240 Hz – en panel som bland annat kommer att nyttjas av MSI i deras senaste skärmar. Rivalen LG vill givetvis inte vara sämre, och inför CES 2024 avtäcker bolaget sin konkurrerande modell i samma storleksklass.

På menyn står den nya skärmen Ultragear 32GS95UE, vilken baseras på en WOLED-panel på 32 tum från LG Display med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Modellen har även en intressant finess som LG kallar "Dual-Hz", vilken ger användaren möjlighet att via ett knapptryck begränsa skärmen till upplösningen 1080p och i sin tur öka uppdateringsfrekvensen till 480 Hz – något som ska tilltala de som spelar e-sportstitlar.

Bland övriga specifikationer syns DisplayHDR True Black 400-certifiering samt stöd för variabel uppdateringsfrekvens via AMD Freesync Premium Pro samt Nvidia G-Sync Compatible. Därtill har LG implementerat en högtalarlösning som, likt vissa tv-apparater från Sony, använder sig av skärmpanelen för att producera ljud. Sist men inte minst har vi bildingångarna, vilka utgörs av dubbla HDMI 2.1-portar samt en Displayport 1.4.