Professionella Youtube-skapare lever på att få så många som möjligt att titta på deras videor. Ett beprövat sätt att göra det är att få så många som möjligt att prenumerera på skaparens kanal, så att de automatiskt får förslag när en nya video publiceras, och att gilla videon, så att det är troligare att andra får den som förslag.

Youtube ska nu testa ett nytt sätt att hjälpa skapare att nå ut med ”gilla och prenumerera”-budskapet, skriver The Verge. Med hjälp av AI kommer knapparna för att gilla och prenumerera animeras varje gång de nämns i videon. Den lilla animationen får knappen att blinka och täckas med små stjärnor, vilket gör den svårare att missa.

Animations.gif

Animerad prenumerera-knapp

Animationerna visas upp till tre gånger i varje video, och maximalt en gång per tre minuter, så att skapare inte får för sig att bombardera tittaren med ”gilla och prenumerera!”-uppmaningar.

Youtube håller även på att rulla ut ett gäng andra nyheter. En ny funktion kallad stabil volym kommer till mobilapplikationerna och plattar till ljudnivåerna i videor så att tittaren inte överraskas av plötsliga förändringar. En annan nyhet har testats en tid och innebär att uppspelningshastigheten fördubblas medan du trycker och håller på videon. På Android kommer du snart kunna söka efter låtar genom att nynna eller sjunga.