Valve har sagt sig ha ett VR-headset, en ny handkontroll och en uppgraderad version av Steam Deck med bättre batteritid och skärm under utveckling. Snart kan en av dessa – eller något helt annat – lanseras, skriver The Verge.

Sydkoreas nationella radiogranskningsmyndighet har nyligen certifierat en ny produkt från Valve med den hemlighetsfulla beteckningen ”RC-V1V-1030”, som använder en lågeffekts-sändare/mottagare för radiokommunikation. Den här typen av certifiering är standard för alla produkter som har Bluetooth och/eller Wifi, men även mindre vanliga trådlösa kommunikationstekniker. Valves nya produkt är specifikt certifierad för 5 GHz Wifi.

Michael Larabel på Phoronix har upptäckt spår av den nya Valve-produkten i en Linux-uppdatering som rör Steam Decks systemkrets Van Gogh. Nuvarande modell av Steamdeck har även kodnamnet ”Aerith”. Den nya koden har referenser till det tidigare okända produktnamnet ”Galileo” och framför allt produktfamiljen ”Sephiroth” – precis som Aerith en populär karaktär från Final Fantasy 7.

Redan 2021 kom rapporter om att Valve höll på att testa prototyper av ett fristående VR-headset med kodnamn Deckard. Förra sommaren dök illustrationer upp i patentansökningar från Valve. Med andra ord är det fullt möjligt att Valve snart presenterar antingen en upphottad modell av Steam Deck eller ett nytt VR-headset.