Om du sitter på ett bibliotek av kassetter till Atari 2600 eller 7800 kan Ataris nya retrokonsol vara av intresse. Enheten är en modern kopia av den klassiska spelkonsolen, inklusive detaljer som träpanel och kontrollstickor, men tar upp 80 procent av volymen jämfört med originalversionen. Med i lådan följer ett stycke CX40+-kontroll med, vilket är en modern variant av den klassiska joysticken.

vSzajrfQ7eBwdETc.jpg
GOxaPSNHiOSPU6ro.jpg
9WkEnlvRjinE6LGq.jpg

Med konsolen följer en kassett innehållandes tio titlar som bland annat Adventure, Combat och Missile Command som kan kittla retronerverna. Utöver att kunna köra kassetter är enheten utrustad med 256MB lagring, vilket senare kan öppna upp möjligheten att köra spel från lagringen i stället för att använda kassett.

Något som kan göra enheten mindre intressant för retroentusiaster är att konsolen inte har samma innanmäte som originalversionen. I stället används systemkretsen Rockchip 3128 som emulerar spelen, vilken kan leda till input-lagg och felaktigheter i mjukvaran som inte uppstod i originalet. Med lite mer modern hårdvara följer det med mer moderna utgångar som HDMI och USB Type-C-ingång för ström.

Tyvärr lanserar Atari enheten endast i USA för tillfället och priset där är 130 dollar. Huruvida spelkonsolen tar sig hit återstår att se.