Under 2016 lanserade AMD grafikarkitekturen "Polaris" med siktet inställt på den storsäljande mellanklassen, där Radeon RX 480 och uppföljaren RX 580 snabbt blev populära modeller med hyfsad prestanda och överkomligt pris. Grafikkorten var också hett eftertraktade för effektiv brytning av kryptovaluta, vilket sedermera byttes till en välfylld begagnatmarknad när den digitala guldruschen kraschade.

Nostalgiläs Radeon RX 480-testet från sommaren 2016

Med ett gäng år på nacken är "Polaris" inte längre lika eftertraktad för vare sig spel eller mining, och Twitter-användaren "Olrak29" uppmärksammar nu ett alternativ användningsområde. En säljare på den kinesiska sidan Goofish omvandlar gamla Radeon RX 580-grafikkretsar till nyckelringar som kan tilltala inbitna hårdvaruentusiaster. Ett blått kretskort med vit text utgör grunden, medan grafikkrets och dubbla minneskretsar är kronan på verket.

Baserat på att grafikkretsen mäter in på 232 mm² går det att slå fast att det rör sig om nyckelring modell större, med ungefärliga mått om 6 × 9 centimeter. Utöver bilderna presenterar säljaren inte några närmare detaljer, mer än att det endast finns en handfull nyckelringar tillverkade – men fler ska knåpas ihop. Huruvida det är defekta grafikkort som används framgår inte, men klart är i alla fall att spekulanter endast behöver pröjsa runt 50 kronor för den udda skapelsen.

Brukar du omvandla gammal eller trasig hårdvara till något användbart? Dela med dig av dina bästa tips!