Under en längre tid har nätverkskort från Intel ansetts vara bland de mer pålitliga varianterna. Detta rykte har dock fått sig en törn på senare tid, då vissa användare har rapporterat problem med tappad anslutning med Intels nätverkskort I225 och I226. De båda modellerna är vanliga på nyare moderkort för både Intel och AMD. Problemet har tidigare bekräftats av Intel och nu finns det en tillfällig lösning tillgänglig.

Intel har släppt en ny drivrutin för nätverkskorten I226 och I225, samt för Intel-ägda Killer E3100. Drivrutinen innehåller en tillfällig lösning för problemet med tappad anslutning genom att stänga av funktionen Energy Efficient Ethernet (EEE) i 2,5 och 1 Gbps-läge. Hittills har endast MSI släppt den nya drivrutinen för sina moderkort med de påverkade nätverkskorten.

Intel I225 I226.jpg

Bildkälla: Ch11edogg (Twitter)

Eftersom den tillfälliga lösningen är att stänga av EEE-funktionen kan drabbade användare även göra ändringen manuellt i enhetshanteraren. Att användare ska behöva leta efter och stänga av energibesparande funktioner är dock inte en hållbar lösning på sikt, och Intel meddelar att företaget aktivt försöker lista ut problemet.

Det är ännu oklart om Intel kommer att kunna åtgärda problemet med hjälp av uppdaterad mjukvara och när en eventuell lösning kan förväntas. Under tiden kan drabbade användare åtminstone undvika problemen, även om den tillfälliga lösningen inte är helt utan baksidor.

Har du haft problem med ditt nätverkskort?