Razers Naga-serie introducerades redan 2009 och har försett MMO-entusiaster med en mus med hög funktionalitet. Naga-seriens fördel har varit den stora mängd knappar som finns tillgängliga i tumhöjd och som går att konfigurera fritt. Speciellt användbara är knapparna i MMO-titlar, där användare fritt kan programmera musens knappar till makron i spelet för att slippa febrilt leta runt på tangentbordet för att aktivera kombinationerna.

Naga har uppdaterats flera gånger sedan debuten och med den senaste uppgraderingen erbjuds inte bara möjligheten att byta musens sidoknappar med fler eller färre knappar, utan även ett justerbart scrollhjul samt företagets trådlösa Hyperspeed-teknik. Precis som med Naga Trinity kan användaren skifta mellan olika uppsättningar sidknappar och på panelerna huserar två, sex eller tolv knappar. Med den sistnämnda panelen får användare totalt 22 olika knappar som går att programmera helt fritt via Razers mjukvara.

naga_pro_side_panels_R1.jpg

Den stora nyheten i Naga V2 Pro är det nya scrollhjulet. Det går att välja mellan fem olika förinstallerade lägen med skilda scrollupplevelser. Om de förinstallerade lägena inte faller i smaken går det att ändra motstånd och antal steg. Huruvida scrollhjulets hållbarhet påverkas beroende på inställningar återstår dock att se.

Musens brytare är Razers egna och ska hålla för 90 miljoner klick och har en aktiveringspunkt på 0,2 millimeter. Naga V2 Pro är utrustad med Razers Focus Pro 30K, en optisk sensor med maximal känslighet på 30 000 DPI och maxhastighet på 750 IPS. Batteritiden ligger på 150 timmar via Hyperspeed-dongel, som för övrigt uppgraderats och kan ta emot signaler från både mus och tangentbord samtidigt. Via Bluetooth klättrar batteritiden upp till 300 timmar. Med kabel är batteritiden oändlig.

Förbokning av Razer Naga V2 Pro har dragit igång via Razers webbida, där den kan beställas för 200 euro, motsvarande drygt 2 160 kronor. Leverans sker i slutet av november.