Sedan ett par år tillbaka har Huawei haft en hel del problem med sin globala verksamhet. I USA blev företaget svartlistat, vilket ledde till att bland annat företaget inte längre fick använda Googles tjänster i sina mobila telefoner. Avsaknaden av Google Play-butiken, karttjänster och annan sammanlänkning via Google gjorde att intresset för Huaweis telefoner sjönk ordentligt och förlorade stora marknadsandelar på mobilmarknaden. Trots detta har företaget inte slutat tillverka telefoner och 6 september kommer företaget visa upp nya tillskott i Mate-serien.

Mate 50 heter den kommande telefonserien och då Huawei historiskt sett visat upp flera olika modeller i ett svep väntas även Mate 50-serien bestå av flera olika enheter. Möjligtvis en grundvariant, en Pro-version och möjligtvis även en vassare variant med Porsche-stämpel.

Specifikt vad vi kan vänta oss av de kommande enheterna från Huawei återstår att se. Enheter i Mate-serien har varit Huaweis mest påkostade flaggskepp där det kinesiska företaget visar musklerna rejält och företaget lär gå i samma linje med Mate 50-serien.

Det råder också oklarheter hur det kommer se ut med släpplaner. Då föregångaren Mate 40 lanserades här i Sverige väntas även kommande Mate 50 dyka upp i svenska elektronikbutiker, men det rådande läget för företaget kan leda till att fokus läggs på släpp i Kina. Hur landet ligger får vi reda på när telefonen presenteras 6 september.

Läs mer:

Skulle du kunna använda en Google-lös Android-telefon?