År 2002 släpptes den första delen i spelserien Splinter Cell. Spelet kretsar kring NSA-agenten Sam Fisher som utför hemliga uppdrag världen, där hans specialitet är att smyga runt i skuggorna och oskadliggöra hot utan att bli upptäckt. Det första spelet var ursprungligen en Xbox-exklusiv titel som var tänkt som en "Metal Gear Solid-dödare" för plattformen. Splinter Cell portades dock senare till allehanda spelkonsoler samt PC/Windows och fick även en handfull uppföljare.

Nu, åtta år efter den senaste delen i Splinter Cell-serien släpptes, utannonserar Ubisoft att de arbetar på en remake av det ursprungliga spelet. Bakom utvecklingen står Ubisoft Toronto, vars senaste inblandning i spelserien var Splinter Cell: Blacklist år 2013. Studion trycker på att det inte handlar om någon enkel grafisk sminkning av originalet utan istället ett spel som byggts från grunden med den ursprungliga storyn som bas. Under huven på remaken syns svenska Massives grafikmotor Snowdrop.

Den som hoppats på att få axla rollen som Sam Fisher i närtid kommer dock att bli besviken. Ubisoft Toronto är just nu i startgroparna för projektet och är därtill i full färd med att anställa folk som ska arbeta på spelet. Det är därför ingen högoddsare att det lär dröja ett antal år innan det nystöpta Splinter Cell-spelet ser dagens ljus.

Har du någon kärlek för den gamla Splinter Cell-serien? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!