Komponenttillverkaren Gigabyte har det kämpigt just nu, där tillvaron i hetluften mestadels är självförvållad och kopplad till exploderande nätdelar. I början av augusti drabbades företaget också av en så kallad ransomware-attack, där hackergruppen Ransomexx lade rabarber på 112 GB data. Angriparna krävde en okänd summa pengar för att återlämna den sekretessbelagda informationen, samt hotade att offentliggöra den vid utebliven betalning.

Nu står klart att Gigabyte med största sannolikhet inte lättat på lädret, när sajten Cybernews rapporterar om att 7 GB av den stulna informationen finns tillgänglig på angriparnas webbplats. På menyn står konfidentiell dokumentation med koppling till Intel och AMD, där såväl affärshandlingar som källkod finns att tanka hem för den som inte räds att hämta okända filer från en hackergrupp.

Omkring 95 procent av informationen som angriparna kom över är alltså ännu opublicerad, men den andel som offentliggjorts visar på att Ransomexx håller sitt ord om betalning uteblir. Det återstår att se om fler filer sipprar ut på webben, eller om Gigabyte väljer att förhandla med brottslingarna.

Ryzen Threadripper 5000-nyheter bland stöldgodset

AMD-Ryzen-Threadripper-5000-HEDT-Desktop-CPUs-_-Chagall-TRX40-WRX80.png

Wccftech skriver att de bland de läckta dokumenten snappat upp information om AMD:s nästa generation av Ryzen Threadripper-processorer, som har kodnamn "Chagall" och upp till 64 kärnor Zen 3. Bortsett från processorarkitekturen ser mycket ut att vara oförändrat från den över årsgamla Threadripper 3000-serien: TDP-värdet specificeras till 280 watt och den vanliga serien sällskapas av "Pro"-varianter. Förstnämnda ska komma i utföranden om 64, 32 respektive 24 kärnor, medan 16 och 12 kärnor tillkommer i "Pro"-serien. De konsumentinriktade modellerna spås titta fram i november 2021.

Läs mer om Gigabyte: