Tyska Be Quiet har under mer än ett decennium skapat sig ett rykte för processorkylare och fläktar med låg ljudnivå. Nu lanserar företaget en kylare i den större klassen anpassad för att tygla Ryzen Threadripper och dess värmeutveckling.

Skapelsen heter Dark Rock Pro TR4 och är kapabel att kyla processorer med ett TDP-värde upp till 250 W. Kylaren är en tvåtornslösning där kylflänsen är ansluten till bottenplattan via sju kopparrör och väger in på 1,2 kg. I vissa fall blockerar tornkylare högre minnesmoduler, men detta har Be Quiet åtgärdat via ett urklipp i underkant av kylflänsen.

Kylaren är utrustad med två av företagets egna PWM-fläktar av typen Silent Wings 3. Insugsfläkten på 120 mm är monterad i en trattliknande karm för att maximera luftflödet till den fläkt om 135 mm som är monterad mellan tornen i en så kallad push-and-pull-konfiguration. En extra tredje fläkt på 120 mm går att montera vid behov.

Den helsvarta designen är inte endast estetisk enligt Be Quiet, då den svarta beläggningen ska maximera kylförmågan i konstruktionen. Ljudnivån är specificerad till 12,8, 17,9 och 24,3 decibel vid 50, 75 respektive 100 procents belastning.

Dark Rock Pro TR4 finns i handeln inom kort till ett rekommenderat pris av 86,90 euro vilket motsvarar 900 kr inklusive moms.