Tidigare under året uppdagades att medlemmar i Nvidias samarbetsprogram Geforce Partner Program (GPP) behövde placera AMD- och Nvidia-baserade grafikkort i separata produktserier, där exempelvis Asus skapade Arez för Radeon-kort. Programmet mötte hård kritik och avvecklades relativt kort därefter.

När beskedet kom hade dock ett flertal tillverkare redan hunnit sjösätta de märkesexklusiva grafikkortserierna, och somliga väljer att fortsätta på det inslagna spåret. Bland dessa aktörer syns MSI, som nu presenterar serien Mech 2 för grafikkort med kretsar från AMD.

På mässgolvet visar företaget de två modellerna Radeon RX 580 och Radeon RX 570, som baseras på den snart två år gamla arkitekturen Polaris. De nya korten skiljer sig från föregångarna i Gaming-serien främst när det kommer till det estetiska, där de två fläktarna omges av ett hölje i färgerna svart och rött.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Representanter för MSI berättar att Gaming-serien, som tidigare användes för bolagets samtliga grafikkort, inte längre kommer användas för AMD-varianter. Därmed är det inte osannolikt att Vega-baserade grafikkort kommer göra Polaris-korten sällskap i framtiden.