För cirka två år sedan släppte Nintendo NES Classic Edition, vilket är en kompakt version av företagets spelkonsol med samma namn. Denna kommer med 30 förinstallerade spel, däribland Super Mario Bros. 3 och The Legend of Zelda och blev snabbt en succé där efterfrågan var större än tillgången.

Nintendo meddelade kort efter lanseringen av SNES Classic Edition att NES Classic Edition återvänder under 2018. Företaget avslöjar nu att spelkonsolen lanseras på nytt den 29 juni och ska finnas tillgänglig till slutet av året.

Konsoltillverkaren har sedan tidigare erkänt att de gjorde flera misstag när det kom till lanseringen av NES Classic Edition, bland annat den låga tillgången. De åtgärdade dock detta för SNES Classic Edition, med en drastisk ökning av tillverkningen. Ambitionen var enligt företaget själva att kunder inte skulle behöva köpa konsoler för mer än priset i butik.

NES Classic Edition lanseras den 29 juni och kostar 60 USD. Det svenska priset väntas precis som tidigare ligga runt 800 kronor.