Tidigare under månaden talades det om att tillverkaren Asrock var på väg att ge sig in på marknaden för grafikkort. Detta bekräftades kort därefter då de avtäckte sin nya grafikkortsserie Phantom Gaming, dock utan detaljer om vilka modeller denna innefattar.

Nu går företaget ut med information kring detta och meddelar att de exklusivt kommer tillverka grafikkort i AMD Radeon RX 500-serien. Det handlar om modellerna Radoen RX 550, RX 560, RX 570 samt RX 580 som blir del av Asrocks nya produktserie.

Samtliga använder bolagets egenutvecklade Phantom-kylare samt specialanpassade kretskort för högre prestanda. Kylaren använder sig av fläktar med dubbla kullager, vilket enligt Asrock ska innebära en förlängd livstid. Grafikkorten kommer också med högre klockfrekvenser jämfört med referensdesign.

För Phantom Gaming X Radeon RX580 handlar det om en basfrekvens på 1 380 MHz och en turbofrekvens på 1 435 MHz. Detta bestyckas även med tre Displayport, en HDMI samt en Dual-link DVI-D. De nya modellerna finns tillgängliga nu, men prislappen för dessa är ännu okänd.