Kort efter lanseringen av AMD:s grafikkort Radeon RX Vega 64 och RX Vega 56 visade elektroniktillverkaren Asus bilder på sin skräddarsydda variant av desamma, men något lanseringsdatum tillkännagavs inte. Den senaste tiden har flera andra tillverkare rullat ut sina modeller på marknaden, där XFX och Gigabyte är två exempel.

Nu återfinns även Asus version av de två grafikkorten listade på företagets webbplats, där de går under namnen ROG Strix RX Vega efterföljt av 64 eller 56. Liksom övriga grafikkort i ROG-serien ligger stort fokus på RGB-belysning såväl som kylning, vilken gör att korten ockuperar 2,5 kortplatser.

Den stora kylflänsen sällskapas av tre fläktar och på kretskortet finns även anslutningar för att koppla in två chassifläktar. Grafikkorten kommer med ett förmonterad täckplåt i samma mörkgråa färg som andra synliga detaljer. Både täckplåten och den kåpa som omsluter fläktarna har inbyggd RGB-belysning, som kan styras genom mjukvara.

Tidigare har uppgifter om grafikkortens klockfrekvenser framkommit och kan delvis bekräftas genom produktsidorna. För RX Vega 64 handlar det om en maximal klockfrekvens om 1 590 MHz, där referensutförandet ligger på 1 546 MHz. Detaljerna om nedskalade RX Vega 56 är färre och klockfrekvenser nämns inte alls. Utifrån bilder på förpackningen kommer det dock även här handla om en överklockad variant.

De båda korten strömförsörjs genom två 8-pin PCI Express-kontakter och levereras därtill med fem bildutgångar, där listan består av en DVI-D, två HDMI 2.0 samt två Displayport. Detaljer gällande pris och datum för tillgänglighet omnämns inte.