Sedan lanseringen av SteamVR i och med HTC Vive har företaget uppdaterat detta kontinuerligt med nya funktioner och stöd för andra plattformar. Tidigare under året meddelade de att en ny version av SteamVR är på gång, vilken även introducerar nya "fyrar" som används för spårning i spel och liknande.

I ett inlägg på Steams webbplats berättar Valve att de trappat upp produktionen av de nya enheterna och planerar att släppa dessa för utvecklare tidigt 2018. De kallar dessa för SteamVR Tracking 2.0 och bland nyheterna nämns en ny design och stöd för betydligt större ytor på upp till 10 × 10 meter, eller 100 kvadratmeter.

Detta kommer dock inte implementeras direkt vid lanseringen, då det kräver totalt fyra stycken fyrar och Valve planerar att lägga till detta vid ett senare tillfälle. SteamVR 2.0 kräver också enheter utrustade med nya sensorer i båda ändar, vilket innebär att existerande VR-headset såsom HTC Vive inte är kompatibla med de nya fyrarna.

Valve öppnar nu upp för beställningar från utvecklare och tillverkare och planerar att börja skicka ut dessa i början av 2018. Exakt när de implementeras i nya produkter är i dagsläget okänt.