Rykten gällande Nintendos kommande spel, som än så länge endast går under kodnamnet Nintendo NX, har länge florerat. Bland annat har det tidigare talats om att konsolen ska använda sig av kassetter istället för optisk media.

Nu rapporterar The Wall Street Journal (betalvägg) om ny information som styrker dessa uppgifter ytterligare. Enligt källorna har utvecklingen av flashbaserade minneskretsar gjort att tekniken blivit allt billigare och produktionskostnaden är idag nästan på samma nivå som för optisk media.

Förutom kostnaden sägs även kassetter ha många fördelar jämfört med optisk media. Bland annat ska spelen gå snabbare att ladda, vara lättare att producera och svårare att kopiera. Tekniken som inte använder mekaniska delar bör även vara bättre lämpad för en bärbar spelkonsol.

Nintendo själva har inte delgivit någon information om spelkonsolen, men tidigare uppgifter talar för att det blir en hybrid mellan bärbar och stationär enhet som baseras på Nvidia Tegra. När de planerar att visa konsolen är ännu okänt, men det tros bli runt Tokyo Game Show som går av stapeln den 15 september.