Spelkonsolen Wii U blev inte i närheten av den försäljningssuccé Nintendo hoppats på. Nu blickar bolaget och dess hängivna anhängare framåt mot nästa generation, som än så länge endast är känd vid kodnamnet NX och som ser ut att bli en hybrid mellan en mobil och stationär enhet.

Nu rapporterar branschtidningen Digitimes att Nintendo är i startgroparna för att inleda testproduktion av NX någon gång under detta kvartal. Samtidigt uppges att bolaget har vind i seglen och redan kan inleda storskalig produktion i början av årets fjärde kvartal, ett kvartal tidigare än början av 2017 som ska ha varit målet.

Inledningsvis ska 40 procent av alla enheter tillverkas av Foxconn Electronics, medan återstående allokeras till japanska Misumi Electronics och Hosiden. Bland komponenttillverkare talas det om att Foxconn gör chassit, Macronix står för dess interna lagringsminne (NAND), Delta Electronics för nätaggregatet och slutligen ska Pixart Imaging ligga bakom en kamerahus och -sensor.

Tidigare uppgifter talar för att Nintendo NX i grunden blir en "surfplatta" med två avtagbara spelkontroller, vilket utgör den bärbara delen. Själva basenheten, som uppges baseras på en Nvidia Tegra-systemkrets, ska kunna placeras på en docka för att anslutas till en större TV-apparat.

Lanseringen av Nintendo NX äger rum mars 2017.