Nvidias purfärska Geforce GTX 1080 flankeras av Intels lansering av Broadwell-E, där tre modeller ersätter Haswell-E rakt av och en fjärde går hela vägen upp till tio kärnor. Partnertillverkare är givetvis på tåget och sjösätter en ny generation av moderkort med välbeprövade styrkretsen X99.

Från MSI är paradnumret X99A Xpower Gaming Titanium. Modellen kommer med sockel LGA 2011-3 och åtta DDR4-platser, med officiellt stöd för upp till 128 GB primärminne och en klockfrekvens på 3 400 MHz. Detta följs upp av fem förstärkta PCI Express 3.0 x16-platser och en ensam PCI Express x1.

Sett till lagringsplatser återfinns tio SATA 6,0 Gbps och en komplett uppsättning nya anslutningar för senaste högpresterande SSD-enheter. Det handlar om en SATA Express, en M.2 och slutligen en U.2, vilka använder protokollet NVMe.

Vidare till IO-panelen i bakkant finns en lång rad anslutningar, bland annat dubbla USB 3.1 Type-C, en Gigabit Ethernet som drivs av en Intel-krets. Här återfinns även trådlöst nätverk 802.11ac, även detta från Intel. En annan sak som utmärker baksidan är en knapp för Clear CMOS.

En klar trend på årets Computex-mässa är fokus på RGB-belysning. Det här hakar även MSI på med finessen "Mystic Light Extension", vilket i praktiken innebär att användare kan koppla in egna LED-lister direkt i moderkortet.

MSI X99A Xpower Gaming Titanium väntas finnas tillgänglig i handeln under sommaren. Vad priset landar på är ännu inte känt.

► Läs alla artiklar från #computex-2016