Tidigare under våren tillkännagav taiwanesiska MSI det kompakta datorsystemet Aegis, som under Computex 2016 släpps i ett mer påkostat utförande vid namn Aegis X. Utvändigt handlar det om samma design som tidigare, nyheterna återfinns istället på insidan.

Den första nyheten är att det skräddarsydda moderkortet bygger runt styrkretsen Z170 istället för B150, någonting som öppnar upp för överklockning. Detta är även den andra stora nyheten; Aegis X kommer med stöd för 95 W-processorer som Core i5-6600K och i7-6700K vilka kan överklockas. Nätaggregatet ligger på 600 W.

Vidare finns två DDR4 SO-DIMM-platser med stöd för upp till 32 GB primärminne. Sett till lagring finns två M.2-platser via PCI Express och bakom en lucka huserar två platser för 3,5-tumsenheter samt en 2,5 tum. En annan intressant finess är datorn i framkant har en HDMI-anslutning avsedd inkoppling av VR-headset.

För att kyla paketet har MSI en lösning de kallar "Silent Storm Cooling 2 Pro", vilket innebär att komponenterna delats upp i två kammare. Nätaggregatet har en egen luftkanal och detsamma gäller grafikkortet, som suger in luft från sidan. För processorn handlar det om ett stängt vattenkylningssystem.

MSI Aegis X i barebone-utförande kommer säljas för 499 dollar, motsvarande cirka 5 200 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2016