Att styra belysningen på RGB-belysta tillbehör skiljer sig avsevärt mellan olika tillverkare, där merparten har en enkel knapp som ändrar färgen på ljuset. Deepcool tacklar istället detta med en egenutvecklad mobilapp som styr belysningen på de olika enheterna via en kopplinghubb.

Den första produkten att använda systemet är det nya fläktpaketet MF360 Magic Fan, som består av tre 120 mm-fläktar vars motornav hålls upp av två aluminiumstag. Paketet innehåller även en PWM-hubb, som kan styra fläktarnas hastighet via moderkortet. Inuti hubben återfinns hårdvara som möjliggör uppkoppling trådlöst till en smartphone för styrning av fläktarnas belysning.

Företagets mobilapp kan justera varje fläkts färgschema individuellt med ett enkelt tryck på ett färghjul. Därtill finns det möjlighet att applicera olika typer av effekter, där alltifrån pulserande ljussättning till musikstyrt blinkande finns att tillgå.

Deepcool MF360 Magic Fan väntas dyka upp i handeln under sommaren med ett rekommenderat pris på 69 USD, vilket inkluderar tre fläktar och styrhubben.

► Läs alla artiklar från #computex-2016