Det var på CES 2013 som Nvidia tillkännagav första Shield, en bärbar spelkonsol som blev början på en bredare Android-satsning. Sedan introduktion har hårdvaran och därmed processorn Tegra 4 lämnats orörda, istället har bolaget sänkt priset för att enheten ska hänga med i tiden.

Nu framgår att den två är gamla Shield Portable kan komma att få en uppdatering av hårdvaran. Nyligen har Nvidia Shield Portable P2523 gått igenom certifiering hos Bluetooth SIG och Wifi Alliance för dess trådlösa Bluetooth 4.1 respektive 802.11ac – en uppgradering från Bluetooth 4.1 och 802.11n för ursprungliga Shield.

Att Nvidia ändrar i hårdvaran talar för att enheten kan uppgraderas med senaste Tegra X1 med fyra kärnor ARM Cortex-A57, vilka ackompanjeras av ytterligare fyra kärnor Cortex-A53 enligt konceptet Big.Little. Till detta hör grafik enligt arkitekturen Maxwell och 256 CUDA-kärnor, som sägs erbjuda PC-klassad spelprestanda.

När uppfräschade Shield Portable ser dagens ljus framgår inte, men att den redan certifierats talar att den hårdvarumässigt är så gott som färdigställd och redo för lansering under våren.

Källa: Liliputing.