Det dröjer till slutet av året innan Broadwell introduceras i begränsad upplaga för bärbara datorer och sannolikt ännu längre än så innan arkitekturen hittar ut till stationära datorer. Istället fyller Intel ut året med Haswell Refresh, som kan dyka upp tidigare än väntat.

Nu rapporterar branschtidningen Digitimes att Haswell Refresh och styrkretsarna i 9-serien, som först var planerade till maj månad, flyttas fram till april. Varför Intel valt att flytta fram lanseringen framgår inte.

De ändrade planerna skapar oro bland moderkortstillverkarna, då det kommer störa deras planer att rensa lager på Haswell-moderkort med 8-serien styrkretsar. Ett annat orosmoln är att de inte ska hinna färdigställa nya moderkort i tid till den framflyttade lanseringen.

Trots att lanseringen inte ligger långt bort i tiden är det ännu inte känt vilka nyheter Haswell Refresh kommer bjuda på utöver något högre klockfrekvenser. Även styrkretsarna Z97 och H97 i 9-serien är ett mysterium sedan rapporter om att Intel slopat stöd för SATA Express.

Intel Haswell-E till tredje kvartalet

I samma rapport framgår att planerna om att lansera Haswell-E till årets tredje kvartal står fast. Bland nyheterna syns åtta kärnor, stöd för DDR4-minne i fyra kanaler och styrkretsen X99 "Wellsburg".