På en presskonferens inför Consumer Electronic Show i Las Vegas tillkännager Asus att den gaminginriktade serien Republic of Gamers får ett nytillskott. Denna gång handlar det dock varken om moderkort eller grafikkort utan om en skärm särskilt avsedd för spel.

Specifikationer: Asus ROG Swift PG278Q

Nykomlingen heter Asus ROG Swift PG278Q och är en 27-tummare med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar (WQHD). Panelen ska klara av 1 ms responstid och "över" 120 Hz uppdateringsfrekvens, det sistnämnda med stöd för Nvidias synkroniseringsteknik G-Sync. Skärmen ansluts till Displayport och innehåller även en integrerad hubb för två USB 3.0.

Asus slår samtidigt ett slag för flerskärmskonfigurationer. Till detta hör extra tunna skärmkanter på sex millimeter samt en fullt justerbar skärmfot med pivotfunktion. För den som vill sätta skärmen på väggen eller i en annan slags monteringsordning tillhandahålls även stöd för VESA-fäste.

Asus ROG Swift PG278Q ska finnas ute i årets andra kvartal till det rekommenderade priset 799 dollar, motsvarande cirka 6 500 kronor inklusive moms.