Inlägg

Inlägg som Girgoo har skrivit i forumet
Av Girgoo

Hur många % är det som inte kan uppgradera utan att byta hårdvara?

Av Girgoo

Gör lagkrav på bruteforce skydd så man inte lätt kan gissa sig fram till lösenordet.

Av Girgoo

Se till att privata och företagets filer inte blandats ihop på samma NAS.

Lämpligt är kanske med NAS lokalt och utnyttja molnet för offsite backup - kan vara nåt annat än Dropbox med andra ord.

Av Girgoo

1. Coolermaster 10-key brown switches - jag har inte längre ont i fingertopparna efter en dags kodande(tidigare ej mekanskt tgt bord).
2. Vertikal mus. Fixar problemen med handleden.
3. 10 meter långa USB, 3.5mm ljud/mic samt hdmi kabel. Jag hör bara datorn när jag spelar. Annars är det helt tyst.

Av Girgoo

Det handlar om prioriteringar om varför inget har gjorts här. Det finns egentligen inget som motiverar högre prioritet. Målet verkar helt enkelt vara klar med allt för nåt visst datum eller så.
Det är samma problem med kontrollpanelen.
Att göra om t. ex startmeny några gånger är viktigare för Microsoft.

Men vet vem, framtids UI kanske är helt styrt av en AI assistent via rösten. Knappar blir förlegade. Bara en loading bar på när uppgiften är klar visas då det var en lösning på att flytta filer till disken.

Av Girgoo
Skrivet av anders190:

Med tanke på inbördeskriget Reddit hade förra året så förvånar det mig lite att vi inte börjat sett någon ny uppstickare som blir nästa jätteforum. Reddit var verkligen inte först, de har kommit och gått över åren. Reddit är på många vis fortfarande fantastisk i mitt tycke men nog känns det som att tiden börjat rinna ut även här, sett till att vara användare iallafall.

Får ersätta med Sveriges största forum, Flashback!

Uppstickaren kallas för Lemmy.

Av Girgoo

Japp, säkerhetskopierar till andra maskiner. Har inte mycket bilder/video(5GB). Allt annat är mest text dokument, config, kod osv. Sånt som inte tar någon plats alls. Ingen backup på VM:ar då jag bara sparar konfigurationsfiler/guider.
Inget i molnet såklart.

Jag har backup på all e-post. Det genom att jag råkar köra thunderbird som sparar det lokalt och sedan veeam endpoint backup på det till en NAS bara för att jag har massor med utrymme över.

Jag kör Syncthing med versionhantering.

Kom ihåg: SSD:er brukar tvärdö utan att ge någon varning innan. Backup NOW!

Av Girgoo

Om jag minns rätt så var det nåt med 4G eller 5G där den febrilt söker bättre master när den har dålig mottagning.
Du kommer se att batteritiden varierar kraftigt beroende på var någonstans du befinner dig.

Av Girgoo

Vi har nog också faktiskt EU att tacka för att tillverkarna har bättrat sig lite.

Av Girgoo

”tusen gången svårare att manipulera plattformen”.
Förklara tack.

Av Girgoo

0 GB Mobildata. Har inget abonnemang för det.
7 GB Wifi - Varav Google Play butik 2 GB

Av Girgoo

Kabel från källare till övervåning där uppe AP+Switch finns. Sedan kabel vidare till stationär. Källaren har server med Next-Generation brandvägg. Kabel från källare till mittenvåningen via ventilation och fönster till laptop-tv. Resterande surflaptops/mobiler kör trådlöst.

Av Girgoo

Antenner kanske följer med moderkortet? Extern wifi kort kanske förbrukar ej pcie slot? Lämnar frågan öppen till nån som vet skillnaden här.

Av Girgoo

Wifi - är det inte bättre med externt wifi-kort och antenner där?

Av Girgoo

I vilken stad är det?

Av Girgoo

Av ergonomiska skäl köpte jag ett mekaniskt tangentbord för 1000kr till jobbet. Jag får ont i händerna annars. Då jag ville ha exakt samma modell på tgt och inte ville vänta veckor/månader så köpte jag det själv. Ville ha samma hemma som på jobbet. Nu är det lite konstigt däremot när man jobbar hemifrån - vem borde stå för tgt kostnaden?

Av Girgoo

Egen domän -> Bahnhof Email -> EmClient/FairEmail.
Unik email address för varje företag så man lätt ser när de blir hackade(nu senast Coop så coop@example.com fick jag ersätta). Så Email vidarebefodring från där jag köpt min domän på de email addresser jag vill ha.

All mail markeras som läst efter läst. Få nyhetsbrev. Det mesta tas bort efter att jag har läst det då det är publik information(driftstörningar, logga in på x för att läsa meddelande som t.ex CSN och banken). Sparar bara email med kvitton och de väldigt få todo grejer som behövs göras.
Använder inga mappar.
Jag har idag totalt 1405st mail och då ingår väldigt gamla gmail mail.

Av Girgoo

https://kdeconnect.kde.org/ - Finns fritt för Windows, Linux och MAC OS, för den som vill ha integration med sin mobiltelefon.

Av Girgoo

Vill ej köra trådlöst. Stödjer ej. Laddas via datorns usb när jag är där.

Av Girgoo

ARM är för stora att köpas upp utan att det skulle påverka. Varför ens riskera det om det nu finns tvivel? Bättre att ta det säkra före det osäkra så klart.
Bolaget i sig finns ju kvar så Nvidia får då förhandla fram ett pris på att hyra kompetens eller liknande. Problemet är förstås att få har liknande ekonomiska muskler som Nvidia att konkurrera med då.