Inlägg

Inlägg som Robin2 har skrivit i forumet
Av Robin2
Skrivet av Wasp:

Men,då kommer ju ps4:an ha 8 cpu's med max frekvens på 1.8 ghz. Vad för djävla spel kan man göra som kan utnyttja ÅTTA kärnor!?

Väl optimerade konsolspel, som Uncharted. Många spel är gjorda främst för konsolerna och portas sedan till PC. De första spelen till både PS1, PS2 och PS3 såg ut som skit och flöt lika bra, och den sistnämnda med en processor på 3,2 Ghz, innan utvecklarna lärde sig programmera för hårdvaran. PS4:ans spel ser jävligt bra ut redan nu, förmodligen just tack vare x86 arkitekturen. Om Killzone demot kunde flyta på med 1.8Ghz som det gjorde under konferensen så lär framtiden se ljus ut vad gäller spelens prestanda/optimering.

Av Robin2
Skrivet av Maysay:

Sony är ju ganska pushiga när det gäller 4K (CES)? De ska ju släppa tv-apparater m.m. Och jag tror att 4K kan ligga runt hörnet. Kanske 3år. Ska PS4 redan vara gammal om 3år?

Visserligen. Men Sonys TV-division är ju egentligen helt separat från SCE. Den officiella Playstation TVn de släppte var ju på ca 30 tum om jag minns rätt. Jag tror de själva fattar att inte många kommer sitta med 4K TV för att spela konsol spel under den kommande generationen. Som skrivits tidigare i tråden så skulle de konsolerna säkert kosta dubbelt så mycket för att orka det redan från release-dagen. Men som sagt; varför släppa en extremt dyr konsol kapabel att användas för en marknad som endast existerar för miljonärer/galningar än på länge? Pris är en väldigt viktig faktor för de flesta gamers, vilket de som spenderar mer pengar på elektronik än vad ett fläskberg spenderar på skräpmat varje månad kanske behöver påminna oss om ibland.

För den delen så är det inte en så konstig tanke att även Sony hoppar på Apples tåg och börjar släppa snäppet bättre produkter med kortare perioder emellan. Konsoler med livscykler på tre-fyra år tycker jag inte låter så dumt med tanke på att det är x86 arkitektur denna gång, vilket betyder att en eventuell PS5 om fyra år inte skulle behöva skapa några hinder för utvecklarna att byta konsol så snabbt.

1080p upplösning kommer säkert se bra ut även på 4K apparater ändå.

Av Robin2
Skrivet av Gipsyboy:

Jag kallar en spade för en spade, den där lär skita på sig när man kommer köra den på en 4k tv...

Men ärligt talat. Det är väl knappast många som kommer sitta med 4K apparater inom de närmsta fem åren? Den enda verkliga poängen med en så hög upplösning är att kunna producera TV apparater större än 50 tum. De är extremt dyra och de måste vara mycket större än vad de flesta vill att deras TV ska vara för att upplösningen ska spela någon roll. Jag känner inte någon som har en TV större än 45 tum eller som har lagt mer än 10,000 på dem. Jag tror snarare det är om fem år som 4K ens kommer att börja köpas av vanliga konsumenter. Bara entusiasterna med för mycket pengar som ens tänker på 4K idag.

Sonys uppdrag är att tänka på mainstreamkonsumenten. Inte miljonärerna med villor som har vardagsrum på 50 kvm där en 70 tum TV ens får plats.

Av Robin2

Ja ja, vi fattar. Det är säkert femte gången ni rapporterar denna nyhet.

Av Robin2

Jag hade aldrig köpt ett hus som inte hade en ordentligt grym uppkoppling. I landet Sverige är det fan lika standard för mig som golv, fönster och dörrar.

Av Robin2

Jävlar vad GW2 flyter på jämt nu! Enorm skillnad!

Av Robin2

GW2 är förmodligen det MMO där mängden andra spelare spelar minst roll och där du har minst anledning att socialisera med andra. Det är ensamstöringarnas MMO. Allting roligt i spelet gör man i princip själv. Dungeons får det bara plats fem pers i och känns helt opersonligt, och WvW är oorganiserat skit. Skulle lika väl kunna spela med bottar. Se det mer som ett vanligt RPG med diverse multi-player möjligheter som inte behövs, som Demons' Souls. Annars kommer du bli jävligt besviken.

Av Robin2

Jag har aldrig fattat vad poängen är med att hålla upp en jävla platta inför en publik för att presentera en ny processor-arkitektur. Som om vi ska se hur bra produkten är från plattan? De ser väl alla likadana ut ändå? Som att hålla upp spenen från en ko för att visa hur god Arlas nya mjölk är.

Av Robin2

Kvinnan på bilden behöver seriöst lära sig använda ögonfransborsten. Vem fan har tagit den bilden och tyckt att den ser ok ut? lol

Av Robin2

Mitt Corsair agg började också väsnas som fasen efter bara ett år.

Av Robin2

Håller med om 7850. Svinbra och prisvärt. Kostade 2500 när jag köpte det.

Av Robin2

Med tanke på att deras anställda tydligen har förmågan Blink så är jag förvånad över att de behöver skjuta upp på det här.

Av Robin2

De har ju glömt ett S i slutet av "Gamer".

Av Robin2

1080p duger väl? Jag har jobbat som designer för både webb och spel och ser ingen större nytta med större upplösningar. Fler skärmar är ett måste. Men att ge en skärm så hög upplösning att den så att säga rymmer två skärmar är ingen bra lösning.

De flesta som vill ha högre verkar bara vilja det för att de tycker att det är häftigt, inte för att de arbetar med datorer och faktiskt skulle behöva det.

Av Robin2

Och fortfarande utan några som helst genombrott. Placebo-program som kostar mer energi än det gör nytta.

Av Robin2

Nu har det gått för långt. Dags att rösta på Piratpartiet och bli av med både Copyswede och datalagringsdirektivet.

Av Robin2

Den stora skillnaden syns på långa avstånd. Jag föreslår att ni kör med standard sample och stänger av blur istället, så får ni ungefär samma effekt minus prestandaförlusten.

Av Robin2
Skrivet av Dahle86:

I framtiden kommer fler och fler spel göras med OGL istället eftersom valve trycker på för linux, så då kan MS köra upp DX12 där solen inte skiner.

Hoppas hoppas!

Av Robin2

Google Maps.

Av Robin2

Den absoluta enda funktion som dessa skärmar kommer att ha är väl egentligen att få folk att kunna köpa extremt stora skärmar att ha för att se på film. Men det är väl inte en speciellt stor marknad?

Och det kommer knappast finnas någon som spelar i sådana upplösningar inom de närmsta fem åren med tanke på att dagens GPU:er redan maxat vad som är möjligt och de måste tänka om helt och hållet.