Inlägg

Inlägg som Axan har skrivit i forumet
Av Axan
Skrivet av edson:

Håll i pengarna, Elladan kommer ha denna för 9999:- under veckan eller senast fredag!

Elladan?

Av Axan
Skrivet av Jacob14:

Ni som kört Asus cashback, när de frågar om Invoice nr är det typ bara Ordernr man ska mata in?

Jag skrev ordernummer

Av Axan
Skrivet av Weestman:

Tänkte nästan slå till men den går inte att köpa längre. Någon som vet när C9-modellen av 65" varianten försvann? Har som sagt följt denna tråden länge och väntat till BW/BF och har varit nära att beställa för fullpris i oro att inte få någon modell alls. Hängde på låset vid smygstarten men ingen LG där förutom GX-versionen då.

Kul iaf att alla verkar vara väldigt nöjda! Sony A86 var rejält nedsatt såg jag nu för er som väljer mellan en CX och A86. Är väl samma panel?

Du kan fortfarande åka in till en EG butik och beställa den för samma pris. Du kanske inte får med den direkt men du kommer att få den för utsatt pris

Av Axan

Någon som har likande problem som jag. Jag kör med en Asus AC86U som är kopplad till en Netgear GS108E där jag konfat port 2 som VLAN ID 845. När jag gjorde en reset på boxen så vill den inte hitta gateway. Stoppar då in boxen i port 4 på router där IPTV är knofat med 845, då startar den. Loggar in på Telia och allt är ok. Stoppar sedan tillbaka nätverkskabeln i switchen och då ber tv boxen mig att logga in på Telia Play. När jag gjort det fungerar kanalerna men detta är via play, dvs inte vanliga IPTV. Har inga HD kanaler. Någon som vet vad som är fel?

Av Axan
Skrivet av medbor:

Det är en av få rimligt prissatta i toppklassen, 16000 är ett hyfsat pris dessutom, jag skulle slå till om jag var du! Det är 2019 modellen med alla funktioner man kan önska vad jag vet. Kolla in tv-guiden som gjordes inför BF om du vill läsa mer

@laxpudding kanske har några synpunkter?

Skickades från m.sweclockers.com

Tack så mycket

Av Axan

Ersätta min 65” Samsung

Hej

Har idag en Samsung KS8005 65”, tvn är snygg att titta på och man klarar även att titta på vanlig tv på den. Däremot när man börjar kolla lite på mörka filmer eller filmer med HDR är den helt värdelös. Vid mörka filmer/scener så blir hela bilden dassigt grå och samma gäller vid HDR.

Vad rek ni för max 20.000kr. Jag har snöat in på OLED, såg att Dustin säljer en 65a B9 tror jag för 16000kr, är det en bra modell?

Av Axan

Bra jobbat av Komplett, hela Black Week sidan crashade. Undrar hur det blir på black friday.

Av Axan

Tackar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Axan

Ovpn.com och Pi Hole

Hej

Någon som kanske kan hjälpa mig. Min Asus router är uppkopplad mot ovpn.com och i deras guide så ska man fylla i ett av deras ipnummer under DNS 1 i routern. Jag har förstått att man ska lägga in Raspberry pi ip adress under DNS 1 för att pi Hole ska fungera. Nu undrar jag om jag kan fylla i Raspberry IP nummer under DNS 2 istället eller kan man göra på något annat sätt?

Av Axan

@boibo: Tack för ditt svar. Då får det nog bli en Lite

Av Axan

Jag funderar på att köpa mig ett lite kitt men vilken router ska man köpa? Är det USG man ska ha eller Edgerouter? Vad är skillnaden?

Av Axan
Skrivet av zarkov:

Njae, det beror väl på vad man jämför med och vad man vill göra. Svårare än en konsumentrouter från Asus - ja. Svårare än en enterprise-router från Cisco - nej. Med tungan i rätt mun och lite google-fu kommer man långt.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av moron:

@Axan: Du har ett web-gui till Edgerouter (EdgeOS) också - så själva konfandet är inte "svårare" än Unifi (du måste fortfarande veta lite vad du sysslar med )

Tackar för info

Av Axan
Skrivet av zarkov:

Nej, inte från Unifi Controller.
Ja

(Edgerouter har sitt eget GUI men det är ett nytt system på gång, UNMS, men det är fortfarande i beta)

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för ditt svar. Det var ju synd. Är det svårt att confa Edgeroutern?

Av Axan

Jag har idag en Synology som kan köra Docker. Tänkte köra Unifi controller i docker för att styra systemet. Kan jag styra en AP Pro samt en Ubiquiti Networks EdgeRouter X vid controllern då?

Eller måste man ha en USG för att vi GUI?

Av Axan

Asus AC86U ska klara VPN bra, upp till 300mbit. Kolla på den!

Av Axan

Du kan nog skicka en med posten skicka lätt 53kr. Jag budar 353kr för den andra

Av Axan

@Crazy: Stämmer bra det

Av Axan
Av Axan

Nu har jag fått till min lilla hörna någorlunda

http://i.imgur.com/zeEAc1b.jpg

Av Axan

Jag köpte ett par Fidelio idag på Elgiganten Bäckebol. De hade säkert över 25st när jag var där runt 13.00 tiden