Inlägg

Inlägg som rinosaur har skrivit i forumet
Av rinosaur

Steelseries, razer, qpad har jag diverse olika sorter och typer av. Alla går att tvätta, en del har jag kört i tvättmaskin på snabbprogram.

Av rinosaur

Köpt en lg c3 redan i år

Av rinosaur

Ställ in så att windows-uppdateringarna behöver godkännas manuellt, finns någonstans i inställningar

Av rinosaur
Skrivet av thesutex:

unpopular opinion i HA sphären kommer här: om du vil ha det så smidigt som möjligt och har många produkter från en producent, använd deras hubbar med och koppla dom til HA. Specielt om du använder HomeKit med. Jag kör IKEA, Hue samt Aqaras hubbar. Då kan jag koppla dom native til HA samt til Homekit samtidigt.

Kör ikea mörkläggningsgardiner samt köksbelysning rakt in i HA, hue lamporna är minst lika smidiga rakt in i HA. Aqara funkar ju rakt av dom med. Ser ingen poäng att sitta med massa hubbar då allt du nämnde är zigbee? Möjligtvis hue som har lite fördelar med hub inkopplad. Homekit har jag aldrig testat så vet inte vad som är smidigare där.. Google home fångar det lilla jag har som inte går att direktkoppla till HA.

Sen har jag z-wave sticka och matter-sticka(som jag inte har någon hårdvara till än).

Av rinosaur
Skrivet av Shinkansen:

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16
Länk: https://www.amazon.se/dp/B07RS1G6XW
Kategori: Minnen
Pris: 366 kr

Edit: Slut eller tillfälligt slut till det priset.

Finns på nytt.

Av rinosaur
Skrivet av Mullvaden83:

Ja självklart får du inte en mobil som kostar 16000kr för 8000kr.
Det är 24mån bindningstid.
Så du måste betala abonemang plus mobil "avbetalning".
Du kan säkert betala in allt i ett svep efter ett tag o avsluta abonemanget. Men det blir inte totalkostnad på 8000kr utan det dubbla.

Annars hade väl alla gått o köpt mobil billigt o sagt upp abonemang efter en månad utan att betala resten av 24mån.

Det gjorde jag med s10an jag äger och använder nu.

Av rinosaur

Vattenfuktiga diskhandskar med en droppe diskmedel på suger åt sig otroligt mycket katthår vid städning av t.ex. soffa

Av rinosaur

4000 för 1000 kWh, SE3 bixia. 109 kvm med bergvärme.

Av rinosaur

Förslag: https://www.dustinhome.se/product/5010999507/unifi-uap-ac-m-p...

Är långt ifrån en expert inom ämnet, men detta är vad jag tänkte att komplettera till mitt nätverk för att få wifi i garaget i framtiden om trådat inte går att få till.
https://www.youtube.com/watch?v=g31sVDNSoKI

Av rinosaur

Väcker denna tråd då hus är köpt även här. Fiber är beställt men pga. vinterkylan inte aktuellt förrän nästa vår.

Vad har tillkommit sedan december 2020? Är det samma prylar som för 2 år sen? Finns det några för- nackdelar som uppkommit?

Av rinosaur
Skrivet av ryeshack:

Instämmer. Har sett värre skit i fantasygenren som är totalt jävla skit, t ex senaste The Wheel of Time... ojojoj vilket skräp.
För mig höll GoT bra kvalite från s1 till s8, givetvis dalar det, men inte så att jag kräks på vissa säsonger.

Men sen har jag heller inte läst böckerna som kanske andra har gjort.

Ser framemot HoD.

Sista boken släpptes väl nyligen (?), långt efter sista säsongen har jag för mig.

Trots sina brister är Game of thrones i mitt tycke den bästa serien jag nånsin sett, säsong 8 tyckte jag var skit men resterande säsonger väger upp ändå. Bara se på imdb-betygen, toppbetyg fram till slutet och sedan magplask. Särskilt sista avsnitten i säsong 8 är som en cinematisering med stumma nickedockor. Hur serien slutar vill jag inte ens tänka på.

Såg precis första avsnittet av spinoffen och jag gillar det jag ser.

Av rinosaur

Erbjudande av Danske bank på 85% belåning, lån på 3mkr
3 mån rörlig 2,09%
3 år på 4,04%

Detta är efter senaste höjningen, några rabatter hit och dit.

Av rinosaur
Skrivet av tenderp:

Lutar lite åt Scarabeos förslag från igår. Fattar inte vad vitsen med en igp skulle vara om man ändå har ett grafikkort ...

Har även tittat lite på Blocket (ca ett år gamal) och funderar på en burk men följande spec:
Be quiet Pure base 500 svart (case)
AMD Ryzen 7 3700X 3,6 Ghz 36MB Processor
MSI Geforce GTX 1660 Super 6Gb Ventus Xs OC Grafikkort
MSI B450 Tomahawk MAX Moderkort
Corsair 16gb DDR4 vengeance 2x8 2666mhz
Samsung 970 Evo plus 1TB(M.2)
Corsair TX650M 650W gold cert
Acer 24" skärm 144MHz

Är denna prisvärd för 8000, eller är det ändå bättre att bygga något nytt själv?

Mitt tips är väl att sätta ett lägstakrav på GPU och CPU. t.ex. lägst ett rtx 3060 och generation X intel i5 eller motsvarande amd ryzen och därefter gallra på begagnatmarknaden för att ha lite lättare att se vad som kan vara värt ett köp.

Rent generellt skulle jag nog hellre uppmana till sweclockers egna marknad då jag upplever att det är mindre fiffel och båg här, alternativt endast köpa grafikkortet begagnat för att dra ner på priset och resterande nytt.

Av rinosaur

Köpte en wagner färgspruta, länge haft koll på dessa och nu sjönk priset rejält lågt jämfört med tidigare lägsta. Amazon var redan billigast sen innan, med -27% till vart det en nobrainer.

Av rinosaur

Vi är ett grabb(gubb?)gäng som kan sitta i discord och spela, vi har alla våra egna liv med jobb, barn, aktiviteter osv. Skulle vi boka in fysiska möten skulle det krävas mycket mer ansträngning.

Av rinosaur
Skrivet av str8forthakill:

Hade Bahnhof mellan 2008-2019, kan med råge säga att det alltid har vart så. Och det enda supporten kan göra är att beklaga. De få gånger under alla år som en kompetent IT person svarade, och omedelbart förstod att det är ett tekniskt problem hos Bahnhof, hörde man deras frustration med att det enda First Line Supporten får göra är att beklaga.

Samma person avslöjade samtidigt att Bahnhof har som policy att aldrig eskalera individuella fall, endast när tiotals personer från samma stadsdel inom en tidsperiod på ett par timmar klagar är det dags för eskalering.

Problemet i Katrineholm finns fortfarande, random kunders IP-config försvinner serverside hos Bahnhof. Du har länk men inget internet. Bahnhof kollar enbart länken så ur deras perspektiv är det användarens fel.

Det tar mellan 1 till 7 dagar innan man får ny IP automatiskt. Min syster bytte äntligen från Bahnhof förra året, inte fått ett samtal med "ligger ditt internet nere?" sen dess.

En fd. Kollega med Bahnhof regelbundet klagar på att internet ligger nere fortfarande. Problemet har funnits sen 2015 och felrapporterats förmodligen tusentals gånger. Ja det är väl kundens fel, att de valde Bahnhof som leverantör.

Exakt samma problem här i västerås, oftast i samband med nåt större strömavbrott som dödar uppkopplingen. Sedan hinner problemet fixa till sig innan bahnhof lyft på luren i princip.

Av rinosaur
Skrivet av rasberry3:

Inte manuellt skruvat ner, dock har jag varit inne i Asus kontrollpanel och kalibrerat fläktarna med deras verktyg. Dom gick inte ovanligt högt från det jag märkte.

Testa sänka manuellt och lyssna på ljudnivån, därefter övervaka temperaturer för att se att systemet är stabilt. På så sätt kan du även sänka till minimum för att se om fläktarna gör ljud ifrån sig.

Mitt grafikkort snurrar inte på fläktarna i windows, vet inte om den funktionen är aktiverad på 1060, mitt gamla 1080 strix hade liknande dock.

Av rinosaur

Har du testat skruva ner RPM på nuvarande fläktar? Om det inte är krävande applikationer borde det inte bildas speciellt mycket värme i lådan.

Av rinosaur
Skrivet av plajton:

Hade det hänt minst 3 gånger då köper jag det att du gör en forumtråd, detta kan bara ha varit ett misstag från någons sida.. Att gnälla över detta är minst sagt underligt kom igen..

Dock är det välkänt att bahnhof har strulat med telefonsupporten under flera år. Det är väl bra att det kommer fram ifall man t.ex. är en person som behöver mycket stöttning via telefon.

Av rinosaur

Har en HP pro MFP M280nw som stått i halvåret men skriver på sekunden när man önskar.