Inlägg

Inlägg som Dr. MASS har skrivit i forumet
Av Dr. MASS
Skrivet av DennisOlof:

@Dr. MASS men då får du prata med byalaget. Vilka svin, dom kunde ju grävt kanalisation till alla så det var klart även om det inte fanns någon fiber eller box. Då hade det nog INTE kostat dom summorna du anger att ansluta i efterhand, det är oftast grävningen som gör att det blir så dyrt.

Har du tur kan du få använda någon annans uppkoppling för det där lät ju riktigt ruttet, så dom som var med från början gjorde en bra affär och när dom sedan sålda av nätet till Telia så ska dom ta jättemycket betalt. Med dom priserna så lönar det sig direkt att montera upp en mast någon stans och köra WiFi länkar då jag antar det finns flera hus där du befinner dig som inte är anslutna till fibernätet.

En Ubiquiti länk kostar 3000-6000kr beroende på vilken man köper osv, sedan ska den monteras och konfigureras. Koppla in lite kablar och därefter är det klart. På landet är det dessutom ännu bättre då det ofta inte finns något annat som stör, fri sikt är iofs att föredra även om det funkar OK om man har relativt lite träd och annat som hinder.

Ca- 50% av husen hoppade på det då det gjordes. Det skulle kosta 15 000, men slutnotan blev 9 000 per anslutning. Eldsjälar och mycket ideelt arbete iom att de fixade in allt själva istället för en firma som ex. iponly som resterande byarna runt omkring använder. Grannhuset som ligger 10 meter närmare fick 70 000 på min prisförfråga.

En av byalaget eldsjälar vart chockad över priset jag nämnde, han blev förbannad och nämnde att de hade två tåtar framdragna till en tomtgräns för efterkoppling till andra hus. Inget som telia skanova känner till. Enhetspriset för mig är 80 000 oavsett om jag gräver allt själv eller ej. Jag kan inte heller få rot. Det enda Telia kan erbjuda är en avbetalning på 5 år med månadsvis betalning utan några extra kostnader.

Av Dr. MASS
Skrivet av Lasse468:

Om jag bodde på landet och fick subventionerad fiber möjligen, men bor mer eller mindre i stan och här kostar det 33.500. Dom passar på med Monopol... och förstår inte varför man subventionerar ner på landet under vad det kostar i stan, men vår kommun passar väl på....

En telefon känns ju inte som nån stationär lösning och kan den nyttja flera band parallellt, som ett 5G modem kan? Du delar alltså ut internet ifrån den och kan ta koppla Decon emot den, eller? Tänkte att Decon ville ha WLAN trådat, men det kanske går också med WIFI för WLAN.

Japp Telia har ringt, men tänkte mej att kolla runt lite. Dom ska ha 3500:- för installation inkl antenn och sen 399/mån första året och 499 sen vad jag förstod.

Tack för bra tips runt ångerrätten. Antar att man ska testa hastigheten en fredag eller lördag kväll. Då borde väl det vara mest belastning med stream et.c.

Jo jag bor i villaförort, men tyvärr har kommunen outsoursat till Fibra (som Monopol), som vill ha 33.5 papp för att fräsa ner 100 fiber. Hutlöst.

Jag bor på landet, 15 km från närmaste affär. Skanova vill ha 80 tusen för att gräva och koppla på mig på det befintliga byalagets nät som gjordes 2015 (5 år efter jag flyttade dit) och såldes för 1:- till telia för att byalaget måste ha en operatör. Så nu är det bara Skanova som kan koppla in. Jag får inte rot, jag får inte billigare om jag gräver mesta själv utan det kostar 80 000:- oavsett. Subventioner får bara byalag eller fiberföreningar. Som enskild kund har jag aldrig hört om några som hellst subventioneringar. Städer får också subventioneringar, men det är om man går ihop många.

Av Dr. MASS

Där Facebook lämnar uppstår ett vakum som genast kommer att ta upp användare. Dock kan det nog ta ett bra tag att samla de allra flesta under en då risken är att det kommer vara ett flertal som kommer suga upp dessa. Jag personligen kommer dock inte sakna facebook då precis som de allra flesta när de blir för stora så blir det problem. Vem minns inte Google "Don´t be evil"

Av Dr. MASS
Skrivet av MrRunaway:

Vad tror ni om Aqaras vibrationssensor på ytterdörren intill ringklockan? Är den så känslig att den reagerar att koppen/skålen vibrerar? I andra hand finns det som knappar/fjärrkontroll men de fungerar både som enkeltryck, dubbeltryck och nedtryckt. Alltså något som kan nyttjas bättre. Dessutom är den stöldbegärlig.

Ja, jag har köpt en men att slänga ut den när det är konstant 93-100% luftfuktighet ute och det riskerar att regna på produkten (man kan ju ha ett skydd för regn). De saluför den som blandannat en ringklocka med en tryckknapp som endast är för inomhus användning. Lite knepigt tycker jag. Visst de bor ju mängder med folk i lägenheter med trappuppgångar osv. men oss övriga som inte har ingången från en i inomhusmiljö. Är i valet och kvalet att slänga ut den iaf och se hur länge den klarar sig (dock skyddad från direkt vattenstänk såsom regn).

Av Dr. MASS

Tror inte de har förfinat tillverkningsprocessen utan det är frågan om en längre cherry picking skulle jag tro.

Av Dr. MASS
Skrivet av Nivity:

Borde inte det "enklaste" idag vara att bara klippa fiberkopplingen som går in till huset.
Ofta är denna kabel blottad och väldigt enkel att bara yoinka av.

Tänker på generellt alla övervakningsprylar idag som är uppkopplade mot nätet.

Hur fungerar "riktiga" hemlarm som är uppkopplade till larmtjänster nu för tiden när tele linjer inte finns. Går de också via internet då?

Ja, extra kul blir det när teknikerna stänger av nätet ett par timmar på natten för patchning. Jag skulle tro att all hemlarm som det inte finns kopparkabel borde gå på GSM/3G/4G nätet.

Bästa är ju redundant internet för hemlarmet, där både ex. 3G och ex. fiber arbetar i tandem. Hemlarm som kopplas upp med bara det ena ex. fiber känns ju inte seriöst.

Av Dr. MASS

"DDR4 efterträds av DDR5 framåt år 2022. Intel har länge haft DDR4-stöd, men med vilken processorfamilj adderade AMD stöd?"

Var det inte Bristol Ridge som var först med DDR4 stöd från AMD ?!?!?

Av Dr. MASS
Skrivet av Swedman18:

Luktar som kartellbildning är på väg

En tillverkare exklusivt till Intel, en till AMD och sedan en till NVidia

Av Dr. MASS
Skrivet av Ozzed:

Microsoft hade ju den dåliga smaken att ta bort hårdvauaccelererat ljud från Windows så man får väl hoppas att det här kan vara ett tecken på att det kommer tillbaks

Precis, dessutom med Windows 7 (fanns det i Vista) plocka bort native stöd för dubbla ljudkort. Som är väldigt bra att ha om man ex. är en Deejay eller dyl. Jag körde dubbla soundblaster ljudkort på Windows XP när det begav sig.

Av Dr. MASS
Skrivet av Pulver:

Grafikkort: Hercules Geforce 2 GTS
och Sigma Designs Hollywood +
Krets: Geforce 2 och Hollywood +
Format: Båda på S-video
Synpunkt: På Hercules kortet är bildkvalteten OK, men inte mer - lite "suddig" och omständigt att man måste växla mellan bildskärm och TV - Twinview verkar bra på Geforce 4.
På Hollywood + kortet är bildkvaliteten OLSLAGBAR!! (bättre än stationär DVD-spelare !?!)- Synd bara att den bara kan visa Mpeg filer på TV:n

Det har juh kommit ett nytt kort går att förbeställa på www.realmagic.com som klarar allt som hollywood + korten klarar + divx (Mpeg-4) jag skall förbeställa ett

2002-02-21 17:43

Av Dr. MASS

Ja, detta är ju knappast bra för AMD. Dissa VEGA. Med tanke på den uppsjö med VEGA som finns och som fortfarande säljs. APU i både Stationära och i laptops använder VEGA utöver de dedikerade VEGA kort som sålts. Så nog finns det en hel del VEGA användare därute varav undertecknad har två.

Av Dr. MASS
Skrivet av Ozzed:

Lökigt och osportsligt. Är de rädda eller?

Favorit i repris

http://forumbilder.se/I5MBQ/3mtsf84dp69z.png

Av Dr. MASS
Skrivet av Hulle:

Flera av spelen som ska ingå får jag upp meddelandet att jag måste skaffa Xbox game pass för att spela, trots att jag har det. Undrar om det är Windows som måste uppdateras till 1903 för just dessa.

Drar ner uppdateringen nu iaf för att testa.

/hulle.

Förmodligen, när jag skulle spela Forza Horizon Demot då tvingande dem mig att uppgradera till 1803 (som var iofs typ över ett halvår gammalt då).

Av Dr. MASS

@Cyberz: Trodde inte jag hade något sådant. Tog en sökning på hela datorn med 5 diskar och ja sedär avinstallerat steamspel Arma 2 hade en folder med lite goa battleye grejor i Tack för tipset. Jag hade läst det någon annanstans för ett bra tag sedan och tänkte inte mera på det. Anti-virus program har ju stått för en hel del roliga grejor med eller utan en brandvägg del genom åren. Summa kardemumma är att jag är tvungen att köra det dära programmet Windows10Upgrade på båda mina burkar. Däremot min bärbara han hittar när man trycker på Check for Updates. "Feature update to Windows 19, version 1903"

Av Dr. MASS
Skrivet av Mordekai:

Jag tror det är min deal också, kör du också samsung NVMe med Samsungs drivrutiner? Kollar jag din spec så har vi helt olika hårdvara, jag har intel/nVidia, på jobbet har jag inga spelgrejer och Intel/AMD Radeon Pro men samma grej på båda. Kör ju Samsung NVMe på båda och Hyper-V på båda.

Nej, jag kör en M.2 NVME Plextor M8Pe(G) 512GB på spelburken och en M.2 NVME Plextor M8PeGN 256GB på HTPC:n.
Båda burkarna står kvar på 1803, fick aldrig erbjudande att uppgradera till 1809 som det har tjatat om innan. Jag har iofs inte ens försökt att uppdatera, brukar vänta ett halvår eller nått för barnsjukdomar skall försvinna. Har ju div. speciella saker såsom UPS kopplat, soundblaster ljudkort osv.
Det som är gemensamt med båda burkarna är att de har varsitt Intel intel ac 3168 Wi-Fi och bluetooth som sitter på moderkorten med fina antenner som sticker ut ur I/O shielden på baksidan.

Installera om två burkar börja kännas jobbigt. Jag ger nog upp och tutar vidare på 1803. Jag var ju väldigt sen med att uppdatera till 1803. Jag skulle spela lite Forza Horizon 4 på PC:n istället för Xbox:en och då tvingade microsoft mig att upggradera till 1803 för att kunna spela FH4.
Däremot min gamla laptop Lenovo X131e (chromebook) gav mig frågan om jag ville uppdatera till 1809 i vintras och jag gjorde det.

Det händer inget när jag trycker på "Check for new updates". Jag tar och kör Windows Upgrade filen igen. Och den arbetar och arbetar i över en timme och vips det står "Your update is ready. Your PC needs to restart to complete the update" och den räknar ner från 30 minuter.

Av Dr. MASS

@Mordekai: Jag har precis lika allt som du skrev fast 1803 Jag tror att efter långköra fadäsen i höstas/vintern, med uppdateringen som vart massa släpp och buggarm om vartannat, så har Microsoft slutat att att pusha och tjata om att man är tvungen att uppgradera. Jaha verkar som den enda lösningen för mig är att plocka hem en manuell upgradering på sidan. https://support.microsoft.com/en-us/help/4028685/windows-10-g...

Jag hittade följande "If we detect that your device has a compatibility issue, we will not install the update until that issue is resolved, even if you “Check for updates." https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/10/02/how-to...

Nej, det är något som blockerar mig från att uppgradera. Det är ju inte så konstigt att det blir problem med alla dessa creators höst och vår. Så det blir en total nyinstallation.

http://forumbilder.se/I5M8E/fail1.png

Av Dr. MASS
Skrivet av Rickosaurus:

@Mistybisty:

hutlöst dyra spel och tillbehör och extremt dålig support för sina fans, stängde ju ner en mario klon till C64(!) nyligen, har även tidigare hotat och stängt ner diverse youtube klipp och annat. Nintendo för mig lever på en sak och en sak endast och det är nostalgi.

Ja, jag gick i mellanstadiet när de stängde ner "The great giana sisters", så de plockades bort i butikshyllorna men hade ju redan kopierat den på en C-60 kassett. Så det var bara dunka i den i bandstationen kontrollera tonhuvudet, resetta räkneverket, spola tillbaks bandet och sätta igång Turbo loader eller vad det hette.
Förlåt kunnde inte bärga mig

Av Dr. MASS
Skrivet av Mezzlock:

Kan nog hitta en värdig uppgradering från min 1600 iaf! Frågan är om det är värt att uppgradera min Asus ROG B350-F bräda även om den har uppdaterats med stöd för 3000-serien ?

Ja herregud, sitter också på en sådan dyrgrip. 1600 utan x med lanseringspris på 219$. Jag har stirrat på 1800x, 2700x i ett halvår nu och väntat på Ryzen 3000 med 5 ghz 😂 Iom att de sa att man skall kunna köra AM4 brädorna i 4 generationer (4 år) eller hur det nu var så köpte jag en dyr bräda. Kommer att behålla brädan. Nästa byte av bräda får bli dyrt med DDR5 minnen om jag skall byta. 1600 blir förpassad till en snurrande server (hade varit trevligt om den vore en 1700 utan x istället, men men.)

Av Dr. MASS

@Icte: Hmmm...jag är nog ute och cyklar ändå. Det borde knappast bli 4500:- Ryzen 7 2700x hade samma launchpris som nu 3700x kommer att ha 329$. Kostade 2700x ca. 3500:- ut i butik i Sverige när den lanserades ? Visst dåligare krona nu, men borde inte gå över 4000:- som du sa.

Av Dr. MASS
Skrivet av Icte:

Lite förvånad över att de släpper både en 3700X och en 3800X, där den enda skillnaden verkar vara klock-hastigheten (4.4 vs 4.5 GHz boost). Får se om det är något annat som skiljer sig åt - annars är nog 3700X en riktig bang-for-the-buck CPU på $329 (blir väl ca 4000 kr i Sverige, d.v.s. ungefär lika mycket som en i7-9700K).

25% moms och dålig krona bla bla. jag tror mer på minst 4500:-