Inlägg

Inlägg som Najk har skrivit i forumet
Av Najk
Skrivet av CusmaR:

Jag hade samma problem för några veckor sedan och hittade detta:
https://www.youtube.com/watch?v=eAMpxdVftwM

Man kan alltså köra två enheter i samma usb-header om plats finnes! Funkade perfekt för mig, jag kör min AIO och Razer RGB på samma nu.

Haha, vad tusan vilket härligt "life hack".

Av Najk
Skrivet av Andrezz94:

Jag tror jag hängde med. Alla 3 ska vara 1 till 1 in i PSU:n. Alltså alla ska ha en egen sladd.

Det är rekommendationen från Nvidia, och jag kör så och skulle köra så. Sen vad man kan och inte, det är annan sak. Men skulle nog rekommendera att köra alla en egna sladd in i PSU. 😊

Tack för återkoppling. Då ska jag fixa in en ny kabel så de får var sin

Av Najk
Skrivet av Andrezz94:

Jag glömde uppdatera, men det var adaptern från Nvidia som var felaktig. Köpte en sladd, inte adapter, som går direkt in i PSU ifrån Corsair och den funkar felfritt. Så nu rullar den på riktigt bra! 😊

Häligt att höra!

Du, en följdfråga: Jag såg nu att en av de totalt tre kablarna till min adapter är delad till två från min PSU till adaptern, medan den tredje har en helt egen.

Borde jag koppla in en "egen" till så att kablarna till adaptern har var sin egen PCI-E från PSU:n eller klarar det sig?

Hoppas du hänger med i mitt resonemang.

Av Najk
Skrivet av Lembritt:

Super! Ska kolla in denna.

Av Najk
Skrivet av Andrezz94:

Ah, precis. Alla är en "egen" sladd från PSU, alla 3. Har beställt en 12vhpwr-sladd till min Corsair som jag får på onsdag. Så får svar då om det är adaptern eller om det är kortet som är felaktigt, men tycker att om kortet är trasigt så borde kanske fläktar eller nått hända med det. Men nu är det som att det inte finns där så att säga. Fläktarna går aldrig, kortet lyser på sina RGB, men inte mer än så. Strömmen till RGB får den ju från PCI-slottet.

Jag installerade ett 4080 igår som fungerade felfritt. Sen i morses när jag skulle sätta på datorn så fick jag ingen bild. Då visade det sig att ena strömkabeln från PSU lossnat lite. Antar att du kontrollerat att de sitter i riktigt (även ifall du aldrig fått bild från början)?

Av Najk

Brist på USB 2.0 headers i moderkortet.

Hej,

På mitt moderkort (Asus med Z790 chipset) finns det bara två stycken USB 2.0 headers och jag skulle behöva ha ytterligare en då jag vill kunna koppla in alla tillbehör. Som det är nu fick jag koppla ur frontpanelens 2.0-portar. Kan ju klara mig utan dem men lite tråkigt är det allt.

Finns det någon lösning på detta som är bra?

Av Najk

USB 3.0 front header som satt som sten i moderkortet.

Hej,

Byggde ihop en ny dator igår. Jag är inte supererfaren byggare, men heller inte novis. Har väl byggt ca 7 datorer i mitt liv.

Det som hände igår har jag aldrig varit med om. Det var när jag skulle koppla in alla kablar från frontpanelen och var framme vid USB 3-kabeln:

https://res.cloudinary.com/rsc/image/upload/b_auto,c_pad,dpr_1.0...

Jag satte i den i rätt ingång på moderkortet, men kom sedan på att jag behövde göra om kabeldragningen. Då satt den som sten. Försökte på alla vis få loss den genom att rucka, dra rakt ut o.s.v. Moderkoret böjdes till och med lite. När jag till slut fick loss den fick jag ta hjälp av en liten skruvmejsel och forcera ut den, vilket ledde till att plasthöljet som sitter runt piggarna följde med ut... Har inte orkat fippla tillbaka höljet än och därmed funkar inte frontpanelens USB 3.0-portar, men de kan jag väl kanske leva utan...

Hittade en längre tråd på Linus Tech Tips forum om detta och det verkar vara en del som varit med om det. Vems "fel" är det? Moderkortstillverkaren som gjort för tight fäste, eller chassitillverkaren som gjort för tight fäste på kabeln?

Hittade även denna film på YouTube:

Av Najk

Jag fick tillbaka alla pengar jag lagt på Stadia, men då kommer jag alltså ha motsvarande spel i Uplay också? Nice!

Av Najk
Skrivet av 4ndas:

Är inte dem samma? Eller missade jag något, båda heter ju ultregear gp850

Ja, men den ena verkar ha utgått ur sortimenten? Specsen är ju desamma verkar det som.

Av Najk
Skrivet av Morrreee:

Jaa, såg ju exakt likadana ut Nano IPS, 1440p, 180hz osv osv.. Men den jag rekommendera verkade fortfarande finnas på Computersalg för SEK 4.747,00.

Så e nog hugget som stucket så att säga.

/M

Jag kikar närmre på denna, tack!

Av Najk
Skrivet av Morrreee:

Jag lirar endast warzone med den! Den är grym! Kolla youtube filmen och se hur mkt bättre den presterar än alla andra skärmar i den prisklassen och dyrare skärmar när det gäller eftersläp, responstider och inputlag! IPS panel med underbara färger och sen 180hz på överclocken.. jag ser ensast alienwares aw2721D som en bättre skärm. Men då e det 9000kr. Sen utöver det så är det ju OLED skärmarna som bräcker det mesta när det gäller input lag och allt sånt, samt grym bild!

Men för den prisklassen så garanterar jag att du inte blir missnöjd med LGs ultragear. Jämför den mot dom du var sugna på, om du hittar Hardware unboxed köra nån review på dom du skrev. Och se lite skillnader. Men hittar inte dina skärmar på Rtings till exempel, annars kunde man göra en compare där!

/M

Din skärm som du rekommenderar verkar vara på väg bort? Vilken skärm från LG ersätter?
Kan det vara denna? https://www.inet.se/produkt/2218993/lg-27-ultragear-27gp850-q...

Av Najk

QHD eller 4K till 4080?

Jag har beställt ny rigg med bland annat ett 4080-kort.
Det jag funderar på är om man ska köpa en 1440-skärm med högre refresh-rate eller en 4K-skärm?

Av de tester jag sett så verkar ju 4090 vara kortet som är bäst lämpat för 4K. 4080-kortet presterar så klart också bra i 4K men drar iväg bra i 1440p också.

Jag kör blandade spel, allt från snabba FPS-spel där hög refreshrate är önskvärt - till lugnare singel-spel där 60FPS duger.

Som det ser ut nu tänkte jag satsa på en QHD från LG med 180hz (https://www.inet.se/produkt/2218993/lg-27-ultragear-27gp850-q...) men är öppen för förslag

Av Najk
Skrivet av Felixark:

[quote postid="19857105" userid="6446" name="Najk"]
Grattis i vilket fall. Priset är ju det samma. Men det sista du sade kan jag inte nog hålla med om. Jag "betalade och blundade" mer eller mindre :S

Nu väntar jag bara på ny CPU också då jag misstänker att min 4790k från 2014

Med en 4790k kommer du nog knappt se något prestanda lyft från ditt nuvarnade grafikkort till och med min gamla Ryzen 5 3600 bottelnecka mitt RX 6700Xt ganska rejält och märkte själv en stor skillnad på prestanda när jag gick upp til en 5 5600x.

En 13700k är på ingång

Av Najk
Skrivet av tJev:

Hade nog klippt till på den också om det inte var för att mitt chassi bara rymmer 320mm långa grafikkort. Fick bli ett msi 4080 ventus istället för €1399 från Tyskland.. Galen värld vi lever i.

Grattis i vilket fall. Priset är ju det samma. Men det sista du sade kan jag inte nog hålla med om. Jag "betalade och blundade" mer eller mindre :S

Nu väntar jag bara på ny CPU också då jag misstänker att min 4790k från 2014 "möjligen" kan flaska kortet

Av Najk
Skrivet av Fortitude:

Produkt: Gigabyte GeForce RTX 4080 16GB EAGLE OC
Länk: https://www.inet.se/produkt/5413062/gigabyte-geforce-rtx-4080...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7203531
Pris: 15490kr

Stort tack till @Fortitude för tipset. Nu Istället för att betala över 17 000 för ett grafikkort från MSI så blev det ett "billigare" (ja, de är snordyra) kort från Gigabyte. Nästan MSRP?

Av Najk
Skrivet av tJev:

Förutsatt att du har ytterligare en pcie kontakt tillgänglig kan du gott behålla ditt nätagg. Var bara noga med att trycka in adaptern i grafikkortet ordentligt innan du monterar det i datorn för enkelhetens skull.

Hittade dessa, märkta PCI-E som jag hade kvar i kartongen till nätaggregatet.

https://i.postimg.cc/PpGKydXX/Namnl-s-bild.png

Och så här ser det ut vad gäller nätaggregatet:

https://i.postimg.cc/MX9322tD/Sk-rmbild-2022-12-17-120417.jpg

Av Najk
Skrivet av tJev:

Adaptern kräver tre av de du visar i din bild.

Tack för återkoppling!

Då betyder det att jag inte behöver köpa nytt nätaggregat då? (utifrån det faktum att 4080 har en rekommenderad effekt på 760W för PSU:n).

Av Najk

RTX 4080, nätaggregat och 12VHPWR-adaptern

Hej,

Jag ska uppgradera min dator för första gången på ganska många år.
Med tanke på priser på typ allt idag så försöker jag bevara det jag kan från gamla datorn. En komponent är min PSU, ett Corsair AX 860i: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Suppl....

Det räknas (räknades?) som ett riktigt bra nätagg och har tjänat mig väl genom åren, och jag tänker mig att det kan funka nu också.

Jag har tänkt mig ett 4080-kort. Det jag undrar över är 12VHPWR-adaptern till grafikkortet som följer med. Fungerar den ihop med nätaggregatet?

https://cdn.videocardz.com/1/2022/09/12VHPWR-ADAPTER.png

Så här ser det ut vad gäller kontakterna från mitt nätaggregat:

https://i.postimg.cc/jnR34MMM/Namnl-s-bild.jpg

Tacksam för input!

Av Najk

Nice! Här ska spelas!

Av Najk

Fantastiskt fina insatser av dig @AxxT!