Inlägg

Inlägg som magican har skrivit i forumet
Av magican

Precis,... va ja än gör så gåre lika fint oklockat, men vi som hänger här vill ju pressa eländet till max..

Vilket i mitt fall är 4.8 (användbart), runt 1.4-1.456v

Landar hela tiden på 4.6, för rimlig temp o vcore. 4.8 för bench får de bli.

5 Ghz gör den visserligen, men användbart? nej

Av magican

Kör min i 4.6 @ 1.31v, funkar bra. Kört så i 1 år snart.

Det trista är ju att den blir tvärtjurig högre, visst - går bencha i 4.8, men vill åt 1.4+ , 5 Ghz har jag kommit in i windows på, men då med 1.5v (tvungen å prova)

Nä, för min del är 4.6 sweetspot när det gäller OC vs Volt.

Men med handen på hjärtat, är tekniskt o totalt omöjligt att märka någon skillnad på 4.6 & 4.8, märker ingen skillnad på stock och 4.6 heller.. men man kan ju inte köra original hastighet, är ju lagbrott

Summering:

CPU: 4.6 (6700K)
Minnen: 3000Mhz, org: 2666
Allmänt pill i BIOS som kanske optimerar, massa flashiga funktioner som ASUS har, TPU II t.ex. Inte orkat läsa på va dom gör rent konkret, förutom att det är "Recommended for OC"

Av magican
Skrivet av Andreaz1:

1,44V låter som väldigt mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Yepp, men låter och faktiskt är - är ju inte samma sak

men visst, allt under 1.4 känns ju bättre. Vill minnas att ända till 1,5 va tämligen safe (beroende på temp), men osäker.

Av magican

6700k, vad är ok?

Tja!

Har ju haft 6700K'n i snart 1 år, så dags & sluta va så rädd om den

Så sitter nu och har Aida64's stresstest igång samtidigt, rullat på i 1 timma ungefär med en topptemp på 78c. Till saken hör, dessa värden.... är inte påläst numera. Men!

VCore är 1.44v i BIOS, toppnotering på 1.456 (den är ju iaf duktig på hålla inställt värde). Så, 1.44v med 1.456 i peak och 78c än så länge. Bör ju inte vara en dödsdom för 6700K'n?

Kyls med Corsair GTX h100i med noctua fläktar istället.

Det som körs är faktistk 4.8Ghz, så är väl inte sämsta exemplaret jag fått vad jag kan förstå.

DDR4 är Corsairs LPX, provar dom i 1500 istället för 1333, verkar lite fint. Fick höja 0.05v dock, men absolut marginelt. Givetvis märks det inte ett skvatt av dessa ökningar i vanlig ordning, men kan man mosa ut lite till - då ska man

För dom som undrar, om nu någon gör det, 4.6Ghz @ 1.28v har den rullat på i 1 år stabil som en fura. 1.28-> 1.44 bara för +200Mhz. Så kan de va... (Japp, den bootar in i windows i 5 GHz men då får ja inte snåla med Vcore)

Fan va ja svammlar.. men men.. 1.44-1.46v @ 80c = hakuna matata? <- 80C @ 100% load såklart - inte idle

Av magican

Precis.. kunde jag paja cpu efter cpu och ha tillgång till det som behövs, då skulle jag kommit bra mkt högre än nu

Av magican

Update efter 100 år.

Detta problem försvan direkt efter den nyligen släpta Win10 uppdateringen.

Av magican

Borde väl va ganska ovärd upgrade med 980Ti i 1080p? eller?

Av magican
Skrivet av pskjonte:

@TiasE: Trevliga specs, sitter nästan på samma saker @ 4.6 GHz. Nu blev man sugen på att pressa lite till...

Yepp, kört min i 4.6 sen december, 1.29v (+/- lite, 1.36 när den verkligen verkligen jobbar). Men tuffar på som tåget, inga problmet öhvt.

Av magican
Skrivet av versions:

har ej testat vad jag kan få igenom firestrike men det högsta den har gjort i cinebench är 4,9ghz multi-thread och 5ghz single-thread. då var det väldigt hög spänning, kanske 1,55v eller något sådant (kommer tyvärr inte ihåg exakt) så det var mest för att leka en stund och inte något långvarigt bruk.

delid rekommenderas verkligen! var lättare än på haswell, tog mig bara några minuter med ett rakblad. här kan du läsa om hur det blev när jag gjorde det, http://www.sweclockers.com/forum/trad/1419764-resultat-delid-....

Thanks! Kör ju med GTX H100i. så jag bjussa på en runda i Aida eller dylik med exakt samma förutsättningar, förutom före och efter delid då.

Får bli helgens mission om barna tillåter. Va tror du om Artic Silver 5 även där? Kör med den mellan blocket nu, alltid gillat AS, men kanske inte gör sig lika bra vid delid?

Av magican
Skrivet av versions:

testade nu, verkar få 1,12-1,14v helt i stock i aida64. då är vdroop naturligtvis påslaget då det är stock.

vid 1,4-1,45v ska de flesta klara 4,6 och 4,7 verkar vara medel. ~20% klarar 4,8 eller högre och ~5% 4,9 eller högre vad jag förstår. min vill ha 1,493-1,512v i aida64 för att vara stabil i 4,8 vilket ger 1,437-1,456v i spel. var dock inte stabil i 4,8 innan jag deliddade den. den är inte en del av de 20% men dålig är den inte.

Skoj statestik! Min går in i Windows i 5.0 GHz (se sign), dock med Vcore modell högre och inte spceciellt användbar. Runt 1.45 kan jag köra 3Dmark i 4.8, stabil som en fura i 4.6 @ 1.26v idle, vid load 1.38 som mest.

Är ruskigt sugen på delid den lille rackarn.

Av magican
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Vi släppte version 4 av Corsair Link för några veckor sen som är helt omarbetad och fungerar mycket bättre, jag kör den tillsammans med min H100i GTX till exempel och fungerar väldigt bra att styra både fläktar och pumpen.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Hej blofeld,

Har du något som krånglar med CLink så hör gärna av dig så hjälper jag dig.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Yepp, 4.2.1.42 är senaste. Min ville uppdatera såg jag nu (dock inget krångel innan heller), men uppdaterar ändå.

Jag skulle vilja se en 6700K delid före/efter med GTX H100i

Kan göra en sån test om Corsair bjussa på en ny 6700K om de går åt pipan

EDIT: Efter denna upgrade så hittar den även mitt 980 Ti.

Av magican
Skrivet av versions:

Auto innebär att moderkortet väljer spänning självt. Risken är att den matar för hög spänning så att det blir för varmt eller för låg så att det inte blir stabilt. Att överklocka Skylake är nästan bara att balansera VCore med frekvens på processorn. Vill du inte ha en speciellt hög överklock så kan du kanske komma undan med auto men då är det nog bättre att du använder dig utav moderkortets automatiska överklocknings-funktion istället.

1,25V är för övrigt ingenting på Skylake, tror att det är runt där 6700K ligger i stock.

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, som har rätt hög vcore stock. Min idlar på 1.29 @ 4.6Ghz och ger 1.35 vid load. Ingenting alltså

Blir dock lite tjurskallig vid 4.8.. hela denna tråd är ju som en lång story om Skylake. Läser man _hela_ vet man de mesta sen

Av magican

6700K efterträdare?

Hallå!

Har försökt googlat och samtidigt hålla koll här men inte hitta något direkt vettigt. Någon som vet hur det ser ut med framtida skylake eller som dom nu ska hete, Kabylake?

Börjat fundera lite, vi som kör 6700K @ 4.5+ , vill ju mycket till innan det är värt och byta propp. Min slutsats är väl att byta helt till X99 (eller det som kommer efter den), om det nu ska vara värt det öhvt.

Sen vi som lirar, byter till Pascal (lär ju gå finfint med 6700K som är OC'ad), kommer väl dröja innan den flaskhalsar. Gör väl bäst i att byta gfx innan vi byter plattform helt.

Ja, det är mina tankar ivarjefall. Någon annan som grubblar på detta bara för skoj skull? Kan köra min cpu i 4.8 om nöden kräver (stabilt), dock lite väl varmt då visserligen. Så ja, vill ju till något mirakel för en uppföljare till denna socket som faktiskt gör det värt det.

Av magican
Skrivet av Chricke46:

Som så mycket annat så beror det mer på vilken typ av beräkning CPU'n behöver göra. Men jag ställer frågan för att jag inte vet exakt hur mycket det påverkar. Tror det är lite som att överklocka RAM minnen, några procent kan man nog vinna i dagligt användande och i vissa fall kan man göra stora vinster.
Det finns ytterst få tester på detta så är väldigt svårt att få en bra översikt på hur mycket man kan tjäna.

Men tar man genvägar här och där så pressar man inte systemet till max vilket var min fråga varför folk har slutat med detta.

Jag har bara testat lite lätt, öka BLCK nästan de lilla minsta så får min burk psykbryt, får nog finlira på övriga platser med.
Dessutom, om man gillar BLCK och bara kör med det, då behöver man inte ens en 'K' modell ju..

Av magican
Skrivet av captur605:

@hallon:

fick ordning på detta .. det var mitt energischema som via ett annat program ändrat sig till Prestanda o då gick den på max hela tiden

Ah, gått på den niten med.. tog en stund & komma på det. Att schemat override BIOS är ju också helt sjukt.

Av magican
Skrivet av 93Clocker:

Vad heter denna inställning i biosen?

"CPU Power Phase Control"

Vill även tacka hallon för detta tips'n'trix.. kunde sänka min LLC ett hack tack vare detta. Det tar ju aldrig slut denna tuning

Av magican

@93Clocker:

Jag kör bara manuel => 1.296 .. jaru, det finns ju 1miljard inställningar på brädan. Finns säkert mer att hämta. Lite därför ja gjorde en tråd om HERO tips'n'trix.. men va rätt passivt intresse

Av magican
Skrivet av 93Clocker:

Jag blir verkligen inte klok på hur man ska lyckas med en safe överklockning med skylake, tacka vet jag gamla i7 930, då var de bara att höja stänka vcoren

Visst är de kul att de börjar bli så pass avancerat men men, ska ju vara lite nöje i det också.

Säg om man siktar på då 4.6Ghz bör man testa med en CPU VID på 1,3V stänger av SVID och sätter LLC på 4-5 och det är ostabilt, höjer man CPU VID:en eller LLC ? :S

Jaru.. jag kan ha lägre LLC (eller ingen alls), men kräver då högre VCore istället (är ju dumt när den inte ligger å pressar 24/7)

har jag lägre vcore men för låg llc går det åt skogen ändå. Så jag har lyckas hitta (efter xx timmar) en lagom vcore och en lagom llc, så den är rätt lugn vid idle/låg last, men ändå klarar stress. I mitt fall blev det Vcore i bios: 1.296 och LLC 6.

Provade bara LLC 5, dog direkt vid 100% load. Med vcore 1.35 så behöver jag ingen llc alls, men då blir de rätt höga vcore spikar istället.

Så ja, tar en jäääkla tid. Du har helt rätt, back in 2009 med min i7 920 vare ju bara öka vcore, badabing, klart

För att svara på din fråga, öka LLC 1 snäpp kan räcka. Sen de sedvanliga, hålla koll på temps osv. Postade en bild en bit upp på min sweetspot. För bench är de enklare, bara maxa allt å mosa på.. men den här höga 24/7 klockan är dryg å hitta en bra balans på.

Av magican

Nu orkar ja inte tweaka mer på ett tag. 1 timma realbench. Det där duger för mig (är ovanligt varmt hemma nu med, solen ligger på å gräddar fint)

Slänger in en liten notis till herrn ovanför. Så äre, i egenskap av larmtekniker / a.k.a svagströmmare så håller jag med. Även en momentan spik på 1.55v är ju farlig, oavsett hur kort den är. En sådan spik på någon ms hinner våra program aldrig se.

Dock, sannolikheten med en sådan spik om den generellt chillar under 1.4v? Ptja.. detta går driva hur långt som helst Gasa till de rasa, sen köp ny prolle

http://i.imgur.com/D45R2gv.jpg

Av magican
Skrivet av captur605:

efter att varit nöjd så pillade jag på svid o satte till disable vilket resulterade i att moderkortet typ dog efter jag lämnade bios.. inte startade om som vanligt.. efter ett tag starta den igen o jag sätter tillbaks som det va innan men nu verkar nått ha pajjat

cpun går konstant på max multipel.. typ 46 först... sen gjorde jag clear bios o nu går den konstant på 42 inte ändrat något från "orginal"

vad kan ha pajjat cpu eller mobo ?http://www.bilddump.se/bilder/20160226075012-78.70.44.54.JPG

Går den i 4200Mhz är väl ändå multiplayern 42? Speedstep då?

Kör du "Load optimized dafaults" sen att alla cores ska gå i x46 , ställ vcore som du önskar, då SKA de lira.

jag hade samma problem, att oasett multiplayer så gick den original, har för mig de va "sync all cores" som jag fick fixa.