Inlägg

Inlägg som Holic har skrivit i forumet
Av Holic
Skrivet av Xyborg:

En liten petitess kanske. Men LR modellen driver alltid på bakhjulen, men motorn på framhjulen aktiveras då mer effekt krävs - eller när bakhjulen tappar fäste. Det sistnämnda påverkas inte av chill mode. Så en LR blir aldrig helt bakhjulsdriven, så fort bakhjulen slirar minsta lilla börjar främre motorn hjälpa till. Standardversionen kan såklart driva på bakhjulen då den saknar motorn på framhjulen.

Helt sant, om man ska vara supernoga
Man kan ju slå i terrängassistanten så blir den väll helt fyrhjulsdriven. Iaf det jag har sett o märkt när ja kör s3xyappen o tittar på effekt till fram o bak.

Av Holic
Skrivet av Holmgren3n:

Står i valet nu mellan detta också typ.

Har en ID4 GTX idag, men är lite halvnöjd med infotainment och framförallt avsaknaden av förvärmning.

Står och väljer nu mellan en ny ID4 GTX, ID7 eller Model Y Performance.
Med tanke på att Model Y ändå är relativt mycket billigare än fullutrustade ID4/7 så faller nog valet på den, dock lite orolig för hur det är med leveranser, service och support för Tesla just nu. Vill gärna inte sälja nuvarande bil och sen inte kunna få en ny ev. Tesla levererad.

Kör Y idag, och med priset dom sänkte så är ja nästan sur att ja inte tog en performance. Fick leverans i nov.

Kollegan kör också y, och han lämna på service i måndags och fick sin bil samma eftermiddag. Strejkvakterna utanför verkstaden hejade och log mot oss och arbetet på verkstaden verkade glida på som vanligt? Så ja märker inget direkt av att det är strejk?

Men ren bil för pengarna så tycker jag det är svårt att inte tycka att en Y RWD är enormt prisvärd. Lastar skitbra, väldigt bra utrustning och fin räckvidd. Laddar dessutom väldigt bra! Prestandan räcker gott, kör min YLR i chill som ja förmodar är ungefär vad en YRWD blir, samt båda blir bakhjulsdrivna då. Med det snökaoset som varit även här i gbg så har den gått som en stridsvagn i snömodd o isbackar o allt möjligt. Supernöjd.

Av Holic
Skrivet av Pitr-:

Om jag säger så här. UniFi-kontrollern kan likställas med webbgränssnittet i vanlig konsument-router, dvs det du "normalt" sett surfar till på https://192.168.x.1 på en konsument-router. Detta gäller speciellt om man dessutom har en UniFi-router som i sig helt saknar webbgränssnitt för att konfigureras då allt görs via UniFi-kontrollern. Så du kan alltså inte skapa upp VLAN, brandväggsregler, blockera internet-access till enheter eller konfigurera VPN/OpenVPN utan UniFi-kontrollern.

Men om du däremot kör med en annan router än UniFi så är det inte lika kritiskt med UniFi-kontroller då kontrollern då endast behövs för att konfigurera upp eventuella matchande VLAN i switchar och kontra SSID:n/trådlösa nätverk.

Tack för förtydligande

Av Holic

Bara för att dubbelkolla om ja förstått det rätt.
Men en gateway light måste ha controllern på en dator eller en cloud key för att konfigurera?
Men efter att man konfigurerat klart så kan man väll stänga av datorn man gjorde det med, och grejerna är inte så korkade att dom dör? Utan det är mest statestik, loggar, och sådant som sparas som ja tappar då?
Med en cloudkey sparas allt sånt på den då antar jag.

Kommer nog köpa en cloudkey för att få med kameror och det smidiga med den, men nu i början behövs väll inte det riktigt fullt ut?

Av Holic
Skrivet av tcntad:

Har konfar du din AP utan en kontroller?

Går väll att göra med appen, och någon QRkod på baksidan om ja inte läst fel?

Av Holic

Hej

Ja hoppar snabbt in i tråden här och ser om ja kan få något tips här om ubiquiti.
Först och främst, ja har bra nät hemma, Bahnhof villafiber 1gig. Men jag tycker mest att det är kul att greja med nätverk, men inte speciellt kunnig. Så tänkte jag ville uppgradera och leka lite hemma.

Jag är nyfiken och vill testa lite nytt, och jag vill kunna sätta olika VLAN och Wifi tillhörande de olika. tex ett IoP nätverk som enbart ger access till nätet och inte ser andra enheter.

Så det jag tittar på är dessa två enheterna och undrar om dom klarar det? Och även DPI (tror ja det hette, på max).
Ubiquiti UniFi Express
Ubiquiti UniFi Gateway Lite

Halvläst mig till att gatewayen kräver en cloud key och express inte behöver det. Inte så jätteinsatt än på vad den gör, men känns ju som om ja måste köpa en sån också, kan ja lika gärna köpa en dream machine istället för gateway?

Så kort och gott, ny router med bra säkerhet. En accesspunkt, tänk U6LR. Möjlighet till VLAN. Har dessutom en Ubiquiti UniFi US-8
som ja har efter "nya routern". Så därifrån trådat till grabbens dator (Som ja tänkte sätta på IoP).

Är jag helt ute och cyklar i mina tankar o setup, eller känns det någotsånär vettigt?

Det jag just nu tror är bästa för mig är nog en Express + U6LR så har jag nog det jag behöver?

Tack för hjälpen.

Edit: Läste nu att express inte stödjer samma ids/ips som gateway. Då är ju mer frågan, ska man köpa en cloudkey + gateway, eller lägga lite extra och ta en dream machine pro?

Av Holic
Skrivet av basn:

Så är det alltid, men de brukar komma tillbaka för min del..
Va ett tag jag bara körde mac, nu tillbaka i träsket

Hehe jo så är det. Suget att bygga ihop en ny dator finns alltid. En dag kanske. (2600k får pensioneras).

Av Holic

Många av er som skriver hög lön, har ni inlöst övertid på det?

/A

Av Holic

Tiden flyger iväg. Inte samma datorintresse sen start, med familj hus andra prioriteringar. Men följer nyheterna och läser så gott som dagligen här på swec.

Av Holic
Skrivet av ztenlund:

Att man har dragit fram trefas betyder inte i sig att anläggningen är dimensionerad för stora uttag av extra ström. Den skulle kunna vara det, men någon sådan automatik finns knappast. Beroende på vad det är för anläggning bör det förvisso ha uppstått mer marginal för det fall att anläggningen ursprungligen är byggd för kvicksilver eller natrium och är konverterad till LED.

Vi kan ju tänka oss samma argument för min elspis. Där är det också framdraget trefas. Hur bra tror du det går om jag sätter dit en 11 kW laddare på samma kabel/avsäkring och sedan vill använda spisen ordentligt samtidigt som laddaren?

Precis, lite det jag menade i mitt inlägg. Oavsett en fas eller tre fas så är det dimensionerat för den last som anläggningen är byggd för. Visst, byta mot led drar ner mycket, för vägbelysning äldre modell drar en hel del. Men när man plockar in billaddning så försvinner fort marginalerna. Ja tror mest att denna lösningen är nått som går att göra om man inte har någon annan billigare lösning. Flesta bostadsområden har ju parkeringar antar jag? Bättre att sätta upp stolpar dedikerade och byggda för laddning istället. Och dra om kabeln till gatubelysning i de fall det bästa.

Hybrider är väll en sak, dom är ju fulla över en natt, men min c40 tuggar i evigheter på det tycker jag. Än värre blir det då om man får dra ner effekten för att alla ska dela på det lilla som finns.

Av Holic
Skrivet av SunQ:

Brukar vara väldigt små kablar till lyktstolpar. Så om detta ska göras så behöver ändå ny el dras till stolparna.
Inte helt 100% på hur små kablarna är men det läggs bara 50mm tom-rör mellan varje stolpe och i den ska det ifnnas minst 2 kablar för att ha redundans ifall något händer med stolparna.

Men om det är tillräckligt kraftiga kablar så låter det som en väldigt smidig lösning.

Får hoppas det ligger rör så man enkelt kan dra om kablarna, för det tror ja kommer behövas. Det är nog inte dom grövsta idag, men nån dimension upp för att motverka spänningsfall och den last som slingan har. Så lägga på mer last känns ju som dom ändå måste dra om kablarna för att ens få ut nån kraft att tala om. Menlöst att ladda med 0.5-1kW tex.

Av Holic

3840x2160 32" med ett 1070 och en intel 2600k
Tur man inte spelar nya spel i alla fall. Det lilla ja hinner är world of tanks, o lite indiespel.

Av Holic
Skrivet av superapan:

Visst om du bara surfar så

Pfft.. sitter på en 2600k och en 32" 4k skärm. Inga problem med de få spel jag kör
(1070 grafik). Men ok, spelar nog inte mer än 30min i månaden kanske, annars jobb o surf hehe.
Men känner ärligt att jag inte är superbegränsad av datorn trotts så gammal.

Av Holic
Skrivet av MoNkeY-05:

Inte medlem, men ska ju vara en fantastiskt fin bara. Jag är medlem längre norrut, Gullbringa. Men jag kan hojta om jag får för mig att testa Hills via greenfee!

Kul med nya klubbor, den modellen såg trevlig ut! Har själv gjort samma resa med småbarn, jag fick plussa på en runda varje år typ, nu börjar det nästan bli så att jag kan styra själv..

Kul, ja har bara spelat gullbringa play n pay.

Ja, den kändes rätt lätt träffad och gick långt o rakt. Men kanske lite mindre spinn, men som nybörjare HCP 22 så tror ja det passar mig några år. Oavsätt så kändes dom riktigt trevliga jämfört med mina nike slingshot ja köpte (2500kr, inkl 2 hybrider och bag). Så riktigt nybörjarsett.

Ja, ja har 2 fria rundor, och kan ta med nån och ge 20-30% greenfee rabatt på hills stora bana. Anledningen ja tog hills var för att ja fick 50 fria spel på 12håls banan (gamla torrekulla). Riktigt rolig tycker jag.

Av Holic

Happ, efter träda i 10+ år så är det dags att ta upp golfen igen känner jag.
Nu när lillen fyllt 2 år så börjar man kunna se lite tid att få en runda då och då.

Gjort en customfitting på innesvingen i Mölndal, blev ett set Cobra aerojet som kändes riktigt bra. Behöver bara hitta nytt för resten med i bagen
Gick även med i Hills nu då ja bor nära där. Så undrar lite om fler är medlemmar där?

Av Holic

Hade gärna sett Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine Pro eller Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine Pro SE på rea. Aldrig sett dessa maskiner på någon rea någonstans tyvärr. Inte ens på "nätverksrea" hos nån av dom större sidorna.

Av Holic
Skrivet av ipac:

Meh. En liten besvikelse. Hade hoppats på ca 10% mer för XTX (och 5% mer på XT).

Va man reagerar olika, ja tyckte det såg bra ut det ja skummade igenom. Och dessutom billigare än 4080 va ja vet?

Av Holic

Kalas, tack för bra input och förslag.
Lutar åt svartvit faktiskt, scannern känns viktigare än färgutskrift.

Av Holic
Skrivet av Sarato:

Vill du ha en mindre så rekommenderar jag en svartvit laser med skannerfunktion. Främst Brother då de har väldigt bra byggkvalitet och oerhört trevlig support om den skulle krångla.

Finns det någon anledning att du måste ha färg?
Hur mycket kommer du behöva skriva ut i månaden?

Färg var det damen som tycket skulle vara trevligt. Själv skriver jag bara svartvitt, rapporter och ritningar. Skulle tro att jag kanske skulle skriva ut runt 10-40 blad i månaden, beroende på hur mycket jag jobbar hemma. Laser valde ja bara för att ja hört att bläckstråle kloggar igen sig? Ingen erfarenhet alls kring detta Men tack för svar iaf.

Skrivet av KjellO:

Det förefaller vara en viss brist på laserskrivare. Komplett hade endast en dyring i lager. Dustin har däremot flera olika tillverkare lagerförda till vettiga priser. Inet har också några lagerförda. Brother eller Canon hade varit mitt val.

Okej, ja nått av dom märkena känns bra. Inet gillar ja med. Tack.

Av Holic

Skrivare till hemmakontor

Hej

Någon som kan rekommendera något så spännande som en bra skrivare att ha till hemmakontoret, och lite enkel hemanvändning?
Tänkte nog en laserskrivare, gärna färg.
Scanner vore ju ett plus, men vill inte ha en sak som växer sig allt för stor heller?

Inte hittat något blackfriday erbjudande direkt på något sånt här. Och kan faktiskt inget om dem heller.

Tack för hjälpen.